Vijećnici usvojili sve točke dnevnog reda, Plan razvoja grada i Strategiju zaštite od nasilja u obitelji

Članice i članovi Gradskog vijeća sinoć su usvojili 26 točaka dnevnog reda na 5. sjednici koja je održana videokonferencijskim putem, a najvažnija točka bila je donošenje Plana razvoja grada Križevaca za razdoblje od 2021. do 2030. godine, strateškog dokumenta Grada za sljedeće razdoblje.
Ponosan sam i zahvaljujem kolegici Mariji Podolski i kolegi Ivanu Biškupu, svim članovima radnih skupina te ostalim kolegama u Upravnom odjelu. Mnogi gradovi koriste vanjske usluge za to, a naš dokument rezultat je rada gradskih službi, stručnjaka i građana“, pojasnio je gradonačelnik Mario Rajn, dok je Plan vijećnicima predstavila voditeljica izrade viša savjetnica za proračun i financije Marija Podolski.

Usvojena je i Strategija zaštite od nasilja u obitelji Grada Križevaca za razdoblje 2021. – 2025.,koju je predstavila predsjednica Udruge HERA Marina Švagelj Jažić.

Cilj nam je osigurati veći stupanj zaštite žrtava i podići kvalitetu njihova života. Usvajanjem ovog dokumenta pokazat ćemo da smo društvo s nultom stopom tolerancije na nasilje“, poručila je Jažić Švagelj i dodala da su Križevci drugi grad u Hrvatskoj koji je donio ovaj važan dokument. Strategija obuhvaća pet područja djelovanja kojima će se prevenirati nasilje u obitelji, pružiti potpora i zaštita žrtvama, senzibilizirati javnost na ovu problematiku, poboljšati međuresorna suradnja te provesti izobrazba stručnjaka, a nastala je u sklopu programa Nisi sama koji provodi Udruga HERA u partnerstvu s Gradom Križevcima i Centrom za socijalnu skrb Križevci.

Vijećnici su na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici prihvatili i rebalans proračuna prema kojem sada ukupni prihodi i primici iznose 124 milijuna kuna dok ukupni rashodi i izdaci iznose 132 milijuna kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.