Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1352

Marina Čalogović na 2. danu Dana Meteorita Križevci, 26. studenoga, govori o metalnim meteoritima (foto Andrej Dundović)
Marina Čalogović na 2. danu Dana Meteorita Križevci, 26. studenoga, govori o metalnim meteoritima (foto Andrej Dundović)

U Temi Krugova slušamo skraćenu snimku predavanja o istraživanjima metalnih meteorita koje je 26. studenoga održala dr. sc. Marina Čalogović iz udruge ProGEO-Hrvatska, na Danima meteorita Križevci povodom desete godišnjice pada i pronalaženja meteorita Križevci.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu serija slikovnica Fizika za mlade Nikole Poljaka, knjiga za mlade je Vikinški mitovi Matta Ralphsa, na odjelu beletristike Ona druga crnkinja Zakiye Dalile Harris, a na stručno-znanstvenom odjelu Stvarnost nije kakvom se čini: S onu stranu prostora i vremena Carla Rovellija.

Na današnji datum rođeni su Nostradamus i Miroslav Kraljević, Roald Amundsen stigao je na Južni pol, umrli su Hanibal Lucić i Đuro Pulitika.

U Vijestima Krugova govorimo o prvom izdanju Harryja Pottera na aukciji, o dosad neotkrivenoj skici ispod slojeva boje Rembrandtove Noćne straže, o Interface Video Art Festivalu, te o novostima na Malom Brijunu. Saznajemo i novosti iz Gradskog muzeja Križevci, te najavljujemo događaje u projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo lansiranje novog svemirskog opservatorija, aktivnosti kineskog rovera na Marsu, probleme u komunikaciji s helikopterom na Marsu, japanskog bogatog turista na Međunarodnoj svemirskoj stanici, meteorski roj Geminide, komet Leonard, novu moguću definiciju planeta, te Elona Muska kao osobu godine.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Carla Philippa Emanuela Bacha, Camilla Saint-Saënsa, Dave Brubeck Quarteta, Drage Mlinarca i grupe It’s a Beautiful Day.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1352 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 14. prosinca od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!


Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.