Kozmološki centar otvara vrata izložbom fotografija s Culture Shocka: “Čarolije Abruzza”

U sklopu 17. Culture Shock Festivala u petak nas očekuje još jedno prikazivanje izložbe Čarolije Abruzza, koju su pripremili Kristina Vuković i Andrej Dundović. Ovi Križevčani dvije su godine živjeli u talijanskoj regiji Abruzzo, čije su ljepote dokumentirali kroz objektive fotoaparata.

Izložba će biti izložena u petak, 10. prosinca od 18 do 20 sati u Kozmološkom centru, koji se nalazi na Trgu sv. Florijana 16, odmah pored pozornice nekadašnjeg ljetnog kina.

O izložbi

Italiju, našeg zapadnog susjeda, mislimo da dobro poznajemo. Ta mnogi su potegnuli preko Trsta do Venecije, zatim Padove, Bolonje, Milana i Firence. Rim je tu nezaobilazno turističko odredište. Netko se otisnuo i trajektom do Ancone i San Marina. Nerijetko se na planu puta nađe i Napulj. Ipak, za većinu putnika Apenini središnje Italije uspješno sakrivaju jedan dragulj, najzeleniju regiju Italije, čiju trećinu površine prekrivaju nacionalni parkovi i zaštićena područja prirode – najviše u Europi – regiju Abruzzo. Kroz dvije godine, Kristina i Andrej otkrivali su prirodne i kulturne divote ove regije, a tračak njihovih pohoda doživite na ovoj izložbi fotografija.

17. Culture Shock Festival organizira Udruga P.O.I.N.T., partneri festivala su KLIK- Križevački laboratorij inovacija za klimu Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci, Pučko otvoreno učilište Križevci i Turistička zajednica Grada Križevaca. Pokrovitelji festivala su Grad Križevci, Ministarstvo kulture i Koprivničko – križevačka županija.

Vezano

Komentari su zatvoreni.