SDP bira novo vodstvo – već se zna Katanovićev nasljednik

Gradska i županijska organizacija SDP-a danas biraju novog predsjednika, dva gradska i tri županijska potpredsjednika i pet članova predsjedništva na unutarstranačkim izborima koji se, prema statutu, moraju održati u roku od šest mjeseci od lokalnih izbora. Dosadašnjeg predsjednika i gradonačelničkog kandidata Marka Katanovića zamijenit će Dejan Pernjak koji se jedini kandidirao za tu poziciju. Da neće tražiti novi mandat, Katanović je najavio još uoči lokalnih izbora kad je rekao da će odstupiti ako izborni rezultat ne bude dobar.

“Realno, rezultat na izborima bio je loš i moja je obveza održati obećanje. No mislim da mogu pomoći formirati SDP-ove politike za sljedeće lokalne izbore kao član predsjedništva u županijskoj organizaciji“, rekao nam je Marko Katanović. Kao i u svim organizacijama stranke, i u križevačkoj je revidiran popis članova pa ih je trenutačno 122, što je osjetno manji broj nego prije četiri godine. Taj podatak, kaže dosadašnji prvi gradski SDP-ovac, ne treba zabrinjavati jer je na starom popisu bilo ljudi koji i nisu znali da su članovi stranke.

“Ovo je novi početak za novu garnituru koja će voditi gradsku organizaciju. Mislim da nam treba jedinstvo, pogotovo u županiji, i to nam je sad važno. Uvjeren sam da će SDP na sljedećim lokalnim izborima dati novog župana“, rekao je Katanović.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.