Grad obećao kuću i zaboravio

KRIŽEVCI – Prošlo je više od godinu dana otkako je nakon dva naša napisa te potom reportaže Roberta Zubera s HTV-a prognaničkoj obitelji Nikolić obećana pomoć u rješavanju njihova stambenog problema. No, obitelj Nikolić s petero djece u dobi od 6 do 20 godina i dalje živi u nemogućim uvjetima u kućici staroj više od 120 godina koja samo što se ne sruši.

– Očajan sam. Štakori stalno buše dijelove kuće načinjene od blata i ulaze nam u kuću sve opasniju za življenje. Nakon napisa i reportaže na televiziji javila mi se Udruga hrvatskih branitelja obećavši pomoć u materijalu, a Grad je najavio da će kupiti gradilište i uz pomoć građevinskog usmjerenja Srednje škole ”Ivan Seljanec” sagraditi nam kućicu, što je odobrio i ministar Dragan Primorac.

Međutim, vrijeme prolazi, a ova je kuća, koju smo na korištenje dobili od poznanika, u sve lošijem stanju i ništa se ne počinje – kaže otac Nedjeljko Nikolić.


On sa svojm plaćom čistača u zagrebačkoj Čistoći, gdje se prije nekoliko dana na određeno vrijeme uspio zaposliti i najstariji sin, jedva prehranjuje obitelj. Supruga oboljela od epilepsije je nezaposlena.

Nikolići su u Hrvatskoj od 1992., otkako su izbjegli iz Bosne, gdje im je cijelo imanje srušeno, a već nekoliko godina žive u selu Doljancu. Njih sedmero živi i spava u jednoj sobi i kuhinji, dok su u još jednoj sobi Nedjeljkov otac i gotovo slijepa majka.

– Prihvatili ponudu Grada za gradilište u selu Carevdaru. No i dalje ništa. Već sam ne znam koliko sam puta zvao i tražio pomoć Grada, ali ništa mi ne odgovaraju – kaže očajni Nikolić. Anđelko Nervo, pročelnik Stambeno-komunalnog odjela, kaže da još nije dobio naredbu za ishođenje građevinske dozvole.

‘Ne znamo jesu li branitelji i dalje spremni pomoći’

Gradonačelnik Branko Hrg tvrdi pak da je do odugovlačenja došlo zbog samog Nikolića.

– On se trebao prije odlučiti oko mogućnosti koje smo mu ponudili za gradnju u Carevdaru, a problem je u tome što ne znamo je li i dalje spremna pomoćio udruga Hrvatskih branitelja koja je to obećala u Zuberovoj emisiji – rekao nam je gradonačelnik Hrg.

Vezano

Komentari su zatvoreni.