Maslačcima odobrena sredstva iz Europskog socijalnog fonda

Križevačka Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” dobila je nešto više od 413 tisuća kuna iz Europskog socijalnog fonda za projekt “Budimo ruka podrške” koji će provoditi s partnerskim udrugama iz Bjelovara i Đurđevca. Maslačak je bio partner na sedam europskih projekata od kojih tri još traju, ali nikad dosad nisu bili nositelji.

Drago nam je da je prošao naš prvi EU projekt koji smo prijavili kao nositelji. Provodit će se godinu dana, do studenog druge godine i za to vrijeme ćemo osnažiti udrugu, steći nova znanja i kompetencije za pružanje socijalnih usluga“, rekla nam je predsjednica udruge Tamara Premuš.

Za vrijeme trajanja projekta predviđene su brojne radionice i edukacije za osobe ovlaštene za zastupanje udruga, članove upravljačkih tijela i zaposlenike, kao i organizatore volontiranja i volontere. Cilj projekta je doprinijeti razvoju organizacija civilnog društva u lokalnim sredinama (Bjelovar, Đurđevac i Križevci) te ublažavanje problema nejednake razvijenosti OCD-a u Hrvatskoj. Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske odabrao je 15 projekata, među kojima i ovaj od Maslačka, u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice koji će ukupno dobiti 6.5 milijuna kuna.

Osim ovog, Maslačak u suradnji s Osnovnom školom Ljudevita Modeca provodi još jedan projekt usmjeren djeci i mladima s teškoćama u razvoju i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji su u udomiteljstvu, a financira ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.