Žele trenirati, ali nemaju gdje – tenisači ostali bez dvorane

Izgradnjom sportske dvorane za OŠ Ljudevita Modeca, uređenjem atletske staze i pomoćnog nogometnog igrališta, a pogotovo sad kad se konačno uređuje stadion, dograđuju klupske prostorije i natkrivaju tribine, mnogi su križevački sportski kolektivi dobili bolje uvjete za treniranje, no na red još nisu došli tenisači koji od prošlog tjedna treniraju u Vrbovcu.

Ostali smo bez prostora za treniranje i morali smo se snaći. Uspjeli smo dobiti nešto termina u Vrbovcu“, rekao nam je trener Goran Gregurek, koji će u vrbovečkom balonu s mladim tenisačima trenirati jednom tjedno. Iako imaju dobre terene za bavljenje sportom u toplijem, odnosno sušem dijelu godine kad se sastaju triput tjedno, zimi nemaju baš nikakve uvjete. Šezdesetak klinaca iz Teniskog kluba Križevci još je početkom studenoga treniralo na otvorenom jer su vremenski uvjeti to dopuštali, a onda su se, kao i svake zime, preselili u priručnu dvoranu u Majurcu, koju je klub unajmljivao uz financijsku pomoć Zajednice sportskih udruga Križevci za treniranje tijekom hladnijih mjeseci. Međutim, nakon samo jednog treninga, mali tenisači su ostali bez tog prostora jer je dvorana prodana, a novi vlasnik će je koristiti kao skladište. Zbog svega toga, o tenisu se govorilo i prošlog tjedna na sjednici Gradskog vijeća kad je Ivicu Švagelja zanimalo može li Grad osigurati uvjete za treniranje mladih tenisača u zimskim uvjetima.

Gospodin Gregurek ispitat će kolika je vrijednost ulaganja u natkrivanje terena, no moram reći da smo mi prijavili i projekt izgradnje namjenske dvorane za tenis na Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Riječ je o sportskoj dvorani s teniskim terenima te malonogometnim terenom na dosadašnjem igralištu u Cubincu čija je vrijednosti gotovo 8 milijuna kuna“, odgovorio je gradonačelnik Mario Rajn. No rezultati natječaja na koji je Grad prijavio dvoranu u Cubincu još nisu objavljeni pa se traže rješenja za ovu, a možda i sljedeću godinu. Okolni gradovi, Koprivnica, Vrbovec i Bjelovar, problem su riješili montažnim dvoranama i balonima koje, kad ne treniraju mlađe kategorije tenisača, iznajmljuju rekreativcima.

Vezano
1 komentar
  1. Ivo piše:

    Čime sve beve i gdje su infiltrirani članovi propale seljačke stranke počem od Hrga, Korena s 4 vijećnika njegove neke Mreže u ŽS, do upravni tijela u Županiji 90%, bivši članovi seljačke stranke sve do Školskih odbora gdje Županija osnivač, Moj HDZ-e zar je to moguće, zbog Vašeg rada za osobne uhljebe i stolice koje Plenki odobrava.
    “Jadna Majko jsdni li svatova, nit barjaka, niti barjektara”

Komentari su zatvoreni.