Križevčani ulažu u svoje znanje – počele radionice informatičkog opismenjavanja

Šestero Križevčana probilo je led i otvorilo seriju radionica informatičkog opismenjavanja odraslih koje pod nazivom “SPARK 50+” zajednički provode Udruga P.O.I.N.T. i Pučko otvoreno učilište u sklopu projekta SPARK, koji financijski podupire Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Došla sam utvrditi svoje znanje i naučiti nešto novo. Imam kćeri školarke i moram biti informirana i u toku, a i njima ponekad treba nešto uskočiti oko tableta i računala pa želim što više naučiti kako bih im mogla pomoći“, otkrila nam je Davorka.

Svijet ide dalje, tehnologija napreduje i mi se moramo tome prilagoditi. Danas je moguće izvaditi dokumente od kuće, iz svog doma preko računala, kao i plaćati račune i još puno toga. Želim naučiti kako se koristiti tim uslugama“, rekla nam je gospođa Snježana. Ovim programom nastoji se podići digitalna pismenost osoba zrele dobi te smanjiti međugeneracijski jaz u pitanju upotrebe tehnologija.

Sadržaj radionica prilagodit ćemo predznanju polaznika i otvarati teme koje su njima zanimljive i potrebne – pretraživanje interneta, pisanje mailova, snalaženje na pametnim telefonima, korištenje sustava eGrađani“, rekao nam je voditelj prvog serijala predavanja mr. sc. Hrvoje Belani.

Prvi ciklus radionica je popunjen, ali prijave su i dalje otvorene za sljedeće cikluse i to u Pučkom otvorenom učilištu na broj 091/ 1720-120 radnim danom do 15 sati. Radionice će se održavati subotom od 9 do 10:30 u učionici POU, sva oprema je osigurana, a nakon Hrvoja Belanija predavačku ulogu preuzima Zoran Kovač.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge P.O.I.N.T. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr. 

Vezano

Komentari su zatvoreni.