Borna Katanović treći najbolji strijelac reprezentacije Hrvatske na turniru u Svetom Martinu

foto: HKS

Veliki talent križevačkog Radnika – Borna Katanović – nedavno je dobio poziv u kadetsku reprezentaciju Hrvatske, s kojom je prošlog tjedna odradio i pripremni turnir u Svetom Martinu. Radi se o selekciji do 16 godina, a ovaj poziv posebnu težinu ima ako znamo da je Katanović 2007. godište, odnosno da ima tek 14 godina te je pozvan u kadetsku reprezentaciju iako je po dobi mlađi kadet.

Mladi Križevčanin ne samo da je opravdao poziv, već se nametnuo kao jedan od najboljih pojedinaca u redovima Hrvatske. Naša je reprezentacija prvotno na turniru trebala biti podijeljena na dvije selekcije, koje su trebale odigrati turnir protiv Slovenije i Poljske, no zbog pojave koronavirusa složena je samo jedna selekcija.

Katanović je nastupio u obje utakmice. Prvo su pobijedili Poljsku sa 70:68, a Borna Katanović u pobjedu je ugradio 12 poena. U drugom susretu mladi Hrvati poraženi su od vršnjaka iz Slovenije sa 88:62, a u tom je susretu Katanovič zabio 7 poena. Kada sagledamo statistiku Hrvatske na turniru, Katanović je s 19 poena u dvije utakmice bio treći najbolji strijelac naše reprezentacije, a više su zabili samo Perković (27 poena) i Žarković (20 poena),

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.