[FOTO] Patkice i ovce najuigranije na Križevačkoj pivskoj milji

Ekipa Vatrene patkice osvojila je jučer 2. Križevačku pivsku milju, utrku koja spaja sport i zabavu, trčanje i pivo, a trčala se na stazi između Gradskog stadiona i srednjoškolskih igrališta. Atletičari Ognjen Mergon, Neven Krulić, Lucija Kovačić i Hrvoje Kašik najbrže su savladali i stazu i pivo u štafetnoj utrci u kojoj je štafetnu palicu glumio otvarač za boce. Svatko od njih prvo je ispio 0.33 l piva, a onda što brže otrčao stazu od 400 metara. Pije se u prostoru od devet metara do startne linije prije koje natjecatelj sucima mora pokazati da je boca prazna i tek tada može potrčati. Da je u štafetama ipak važna kondicija, trkačko iskustvo i uigranost, dokazuje podatak da su iza ekipe mladih atletičara u cilj utrčali njihovi stariji kolege iz Škole trčanja i nordijskog hodanja okupljeni u timu Crne ovce. Trećeplasiranima iz ekipe Caffe bar Gas gas je, uz sav trud, nedostajalo gasa da prestignu atletičare među patkicama i ovcama.

Štafete:

1. Vatrene patkice – Ognjen Mergon, Lucija Kovačić, Neven Krulić, Hrvoje Kašik

2. Crne ovce – Marijana Švagelj, Toni Jukica, Sandro Novosel, Matija Subotičanec

3. Caffe bar Gas gas – Karlo Kranjčević, Ivan Jagodić, Mihael Bočkaj, Tomislav Lončar

Nastupili su još: Asafa Pelin – Marin Glamuzina, Mateo Kovačić, Dorian Kešer, Filip Turković, Ne brzo, samo žestoko – Nikola Špoljarec, Monika Mikec, Matej Opačak, Kristijan Slunjski i La familia – Karla Pavliček, Luka Pavliček, Tomislav Horvat, Alen Pavliček.

U pojedinačnoj konkurenciji uvjeti su bili nešto teži. Natjecatelji su trčali 4 puta po 400 metara, a novu rundu piva ispijali su svakih 400 metara. Najuspješniji u tome su bili Igor Vuković, Matija Španić i Dean Vujić, a nastupili su još Tomislav Lončar, Igor Pavlinić, Ivan Drčec, Tomislav Sabolić i Neven Kump.

Ovo zanimljivo natjecanje po uzoru na niz takvih događanja u svijetu, u Križevcima su lani prvi put organizirali Križevačka udruga pivara i Škola trčanja Križevci. Natjecatelji su trčali u pojedinačnoj konkurenciji ili u timu, trčeći stazom dugom jednu milju uz ispijanje piva. Partneri su bili Turistička zajednica grada Križevaca i Pekara Zlatni klas Križevci. Sav prihod od kotizacije, 160 eura, dan je za Zakladu Volim Križevce.

Vezano

Komentari su zatvoreni.