Grad diže kredit od sedam milijuna kuna za uređenje kompleksa stadiona

Otužni izgled križevačkog stadiona i njegovih dotrajalih tribina uskoro odlazi u povijest. Jedan od najvećih projekata u ovoj i sljedećoj godini u Križevcima bit će značajno ulaganje u Gradski stadion. Grad će uložiti sedam milijuna kuna vlastitih sredstava u razne radove na stadionu, ali i oko njega.

Iako se prvotno planiralo uložiti 5.5 milijuna kuna, porast cijene građevinskog materijala kumovao je i cijeni uređenja stadiona i njegove okolice koja će tako koštati milijun i pol kuna više. Glasanje o dizanju kredita u Erste banci naći će se sljedećeg tjedna na sjednici Gradskog vijeća, a ne sumnjamo i kako će glasanje biti okončano pozitivno. Rok otplate kredita bit će 10 godina uz 0,95% fiksne godišnje kamate.

Što se samih radova tiče, kreće se u dogradnju klupskih prostorija, natkrivanje tribina, te uređenje parkirališta između pomoćnog igrališta i stadiona. Tribine će se demontirati te će se iznad postojećih svlačionica i klupskih prostorija izgraditi dodatna etaža, odnosno prvi kat. Po završetku tih radova, vraća se konstrukcija tribina u onom dijelu gdje će to biti moguće, te će se na nju postaviti stolice. Na koncu, slijedi izgradnja krova te će gledatelji koji u velikom broju pohode domaće utakmice križevačkog Radnika imati značajno veću komociju prilikom navijanja za svoju momčad.

Vezano

Komentari su zatvoreni.