Idući tjedan još dvije prilike za cijepljenje u Križevcima

Uvode se novi punktovi i termini za cijepljenje pa će se u Križevcima cijepiti i idući tjedan u ponedjeljak 15.11. i u petak 19.11. , a ranije najavljeni termin sutra produljit će se i građani će se moći cijepiti od 14 do 18 sati, rečeno je jutros na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Do kraja godine planiramo cijepiti prvom, drugom i trećom dozom sve koji to žele“, rekla je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla. U koprivničkoj bolnici od jučer su preminule tri osobe, a u županiji je 249 pozitivnih od 347 testiranih.

Brojke su kontinuirano u porastu, sve je veći priljev pacijenata u bolnicu. Trenutačno je 11 pacijenata na respiratoru, naručili smo i dva nova. Među hospitaliziranima su i dvije bebe“, rekao je ravnatelj bolnice Mato Devčić. Doktorica Vadla pozvala je građane da budu odgovorni i ozbiljno se pridržavaju mjera i uputa jer je u ovom trenutku nemoguće obraditi sve kontakte pozitivnih osoba kao i odmah testirati sve koji sumnjaju da su zaraženi.

Manje-više svi su pozitivni ili bar većina. Sad je trenutak da ostanete doma i ne šećete okolo“, poručila je Vadla.

Istovremeno je na konferenciji za medije dožupan Ratimir Ljubić obavijestio javnost da je Županija dobila suglasnost Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i da će se 23. Obrtnički i gospodarski sajam u Križevcima ovog vikenda održati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.