Policija i operativne snage civilne zaštite od danas pojačano kontroliraju kretanje na javnim površinama

Nastavno na odluke koje donosi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske  i današnje Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima  u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom, od danas se pooštravaju mjere i kontrola osoba koje borave na javnim prostorima.

Za provođenje mjera iz  gore navedene Odluke, glavna snaga stožerima su policijski službenici koji će upozoravati građane i upućivati iste na samozaštitno ponašanje i pridržavanje naloženih mjera.

Stožeri civilne zaštite će  organizirati ispomoć policijskim službenicima na način da odmah uključe operativne snage civilne zaštite, (vatrogastvo i HGSS) tako da će isti patrolirati naseljenim mjestima te prilikom uočavanja građana koji se ne pridržavaju mjera, iste upozoriti, a nakon njihovog upozorenja ukoliko se isti ogluše o upozorenje, o tome će obavijestiti policiju. Pripadnici civilne zaštite i operativnih snaga CZ , prilikom postupanja će biti u službenim odorama ili sa vidno istaknutim obilježjima CZ.

S obzirom na ubrzano širenje koronavirusa, a radi povećanja zaštite stanovništva, na 30 dana uvodi se mjera ograničenog zadržavanja na svim javnim prostorima i površinama: ulice, trgovi, parkovi, rive.

Poštujte preporuke i odluke, ne izlazite ukoliko nije neophodno, ne zadržavajte se vani i ne okupljajte se!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.