Rapsodija košarkaša Radnika: U sjajnoj atmosferi pobijedili Koprivnicu s čak 49 poena razlike

Treće kolo – treća rapsodija u izvedbi košarkaša Radnika. Nakon ludbreškog Grafičara i bjelovarskog Vedija, na parketu križevačke dvorane stradala je i Koprivnica. Završilo je s visokih 49 poena prednosti u korist izabranika Ante Tomasa, a na koncu dvoboja semafor je pokazivao uvjerljivih 106:57.

Prije detalja o samoj utakmici, valja istaknuti kako se na tribinama okupilo više od 200 gledatelja koji su pripremili bučnu i poticajnu atmosferu, praćenu neprestanim navijanjem. Reakcija igrača tijekom i nakon utakmice najbolje dočarava koliko im znači podrška s tribina, a sigurni smo da će u nastavku sezone podrška biti još jača.

Što se samog dvoboja tiče, bila je to jednosmjerna utakmica od samog početka. Radnik je već tijekom prve četvrtine stekao dvocifrenu prednost, najviše zahvaljujući fanatičnoj obrani kompletne momčadi, kao i napadački raspoloženih Martinčića i Hrandeka. U drugoj četvrtini priključili su im se Borna Katanović i Luka Biondić, te se na predah otišlo s visokih 46:23 u korist Križevčana, čime se lagano mogao naslutiti nastavak susreta.

Drugo poluvrijeme proteklo je u još većoj dominaciji Radnika, a posebno je imponirala granitna obrana i zalaganje svih 12 igrača koji su dobili priliku. Na koncu, svi su se upisali i u listu strijelaca, a posebno su imponirali Luka Biondić s 26 poena, kao i 14-godišnji Borna Katanović, koji je kao najmlađi pojedinac na parketu zabio 23 poena.

Nakon utakmice, svoje oduševljenje viđenim nije krio nekadašnji igrač, a sada glasnogovornik kluba Marin Glamuzina.

“Izvanredna utakmica u kojoj su naše mlade snage još jednom pokazale sjajnu igru. Posebno moram istaknuti jako dobar šut Biondića, te Bornu Katanovića kao veliku nadu naše košarke. Momak svojom kvalitetom i fizičkim predispozicijama već sada jako puno pokazuje. Lijepo je bilo vidjeti kako je prednost rasla tijekom cijele utakmice, a pogotovo kada su na parketu bile najmlađe snage seniorske postave.

Glamuzina ističe i kako je važno da je u momčadi prisutno nekoliko starijih igrača.

“Istaknuo bih važnu ulogu iskusnijih igrača. Kapetan Tomislav Matoić danas možda nije predvodio listu strijelaca, ali košarkaškim znalcima itekako je vidljiv današnji utjecaj njegove kapetanske trake na mlađe suigrače. Veteran Bojan Hrandek usprkos godinama jos uvijek prkosi mladim protivničkim snagama i dokazuje da njegova žeđ za košem ne jenjava niti u skorom petom desetljeću života, te da se jos uvijek pokazuje kao neophodna karika Radnika. Jedino što je negativno u današnjoj visokoj pobjedi je ozljeda Ivana Martinčića, koji je glavna uzdanica u obrani Radnika i čovjek neiscrpne energije, kao i najbolji skakač momčadi.”

Za kraj, Glamuzina je spomenuo još jednu važnu stvar.

“Istaknuo bih da su navijači kostur ove momčadi, pozivam sve ljubitelje košarke da se u što većem broju okupe na idućoj utakmici.”

Trener Ante Tomas također je bio zadovoljan prikazanim.

“Imamo kompaktnu ekipu s nekoliko iskusnih igrača, kao i nekoliko mladih i perspektivnih koji su i za viši nivo nego ovaj na kojem naš klub igra. Nisam dugo imao ekipu koja toliko želi igrat obranu. U prva tri kola primili smo 161 poen u tri utakmice, što je manje od 54 koša po utakmici. Kad igraš dobru, atomsku obranu, napad nije problem čak i ako te ne ide, uvijek će se zabiti 60-70 poena. Mogu reći da sam jako optimističan za buduće utakmice. Ne kažem da ćemo uvijek pobjeđivati, ali sigurno ćemo biti među boljim ekipama u ligi.”

Za Radnik su igrali: Biondić 26, Kurpez 9, Katanović 23, Hrandek 10, Orak 2, Matoić (cap) 3, Jukić 7, Kulko 4, Brkić 5, Prstec 4, Žulj 5, Martinčić 8

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.