Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1316

Arena Zagreb, 19. prosinca 2010. (foto Marko Šolić, ljubaznošću portala Soundguardian.com)
Arena Zagreb, 19. prosinca 2010. (foto Marko Šolić, ljubaznošću portala Soundguardian.com)
Arena Zagreb, 19. prosinca 2010. (foto Marko Šolić, ljubaznošću portala Soundguardian.com)

 

U Temi Krugova sjećamo se Đorđa Balaševića koji je preminuo četiri dana prije ove emisije. Slušamo razgovor s njim dana 19. prosinca 2010. godine u zagrebačkoj Areni nakon koncerta dan prije, a uoči predstavljanja filma Kao rani mraz.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Cesta do sna Mije Dimšić, knjiga za mlade je Tiktok Book Velimira Grgića i Andreje Kučiš, na odjelu beletristike roman Grand Hotel Europa Ilje Leonarda Pfeijffera, a na stručno-znanstvenom odjelu Hrvatske planine Alana Čaplara.

Na današnji datum rođeni su Matija Korvin, Karl Jaspers, Erich Kästner i Otokar Keršovani, osnovana je Međunarodna organizacija za standardizaciju, umrli su John Quincy Adams, John Keats i Karl Friedrich Gauss.

U Vijestima Krugova govorimo o šetnji punktovima Fausta Vrančića, o Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, o finalistima Nagrade Ivan Goran Kovačić, o kulturnoj baštini Siska stradaloj u potresu, o izložbi u Gradskom muzeju u Križevcima, te o događajima na Future Hubu Križevci.

Ekipa koja je pronašla meteorit (na kovčegu), 20. veljače 2011. Korado Korlević prvi s lijeva, s psom (foto iz arhive Perzeida)
Ekipa koja je pronašla meteorit Križevci (na kovčegu), 20. veljače 2011. Korado Korlević prvi s lijeva, s psom (foto iz arhive Perzeida)

 

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo vijesti s Marsa i desetu obljetnicu kako je pronađen meteorit Križevci.

Slušamo glazbu Đorđa Balaševića i u podlogama Georga Friedricha Händela i Edwarda Elgara.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1316 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 23. veljače od 17 sati. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.