Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1316

Arena Zagreb, 19. prosinca 2010. (foto Marko Šolić, ljubaznošću portala Soundguardian.com)
Arena Zagreb, 19. prosinca 2010. (foto Marko Šolić, ljubaznošću portala Soundguardian.com)
Arena Zagreb, 19. prosinca 2010. (foto Marko Šolić, ljubaznošću portala Soundguardian.com)

 

U Temi Krugova sjećamo se Đorđa Balaševića koji je preminuo četiri dana prije ove emisije. Slušamo razgovor s njim dana 19. prosinca 2010. godine u zagrebačkoj Areni nakon koncerta dan prije, a uoči predstavljanja filma Kao rani mraz.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Cesta do sna Mije Dimšić, knjiga za mlade je Tiktok Book Velimira Grgića i Andreje Kučiš, na odjelu beletristike roman Grand Hotel Europa Ilje Leonarda Pfeijffera, a na stručno-znanstvenom odjelu Hrvatske planine Alana Čaplara.

Na današnji datum rođeni su Matija Korvin, Karl Jaspers, Erich Kästner i Otokar Keršovani, osnovana je Međunarodna organizacija za standardizaciju, umrli su John Quincy Adams, John Keats i Karl Friedrich Gauss.

U Vijestima Krugova govorimo o šetnji punktovima Fausta Vrančića, o Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, o finalistima Nagrade Ivan Goran Kovačić, o kulturnoj baštini Siska stradaloj u potresu, o izložbi u Gradskom muzeju u Križevcima, te o događajima na Future Hubu Križevci.

Ekipa koja je pronašla meteorit (na kovčegu), 20. veljače 2011. Korado Korlević prvi s lijeva, s psom (foto iz arhive Perzeida)
Ekipa koja je pronašla meteorit Križevci (na kovčegu), 20. veljače 2011. Korado Korlević prvi s lijeva, s psom (foto iz arhive Perzeida)

 

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo vijesti s Marsa i desetu obljetnicu kako je pronađen meteorit Križevci.

Slušamo glazbu Đorđa Balaševića i u podlogama Georga Friedricha Händela i Edwarda Elgara.

Skraćena verzija emisije Ne dirajte mi krugove broj 1316 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 23. veljače od 17 do 18 sati, a puna verzija (90 minuta) bit će uskoro dostupna na web stranicama Future Huba Križevci gdje su već dostupne emisije od broja 1301. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.