Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1452

Točno 13 godina: ekipa hrvatskih astronoma amatera upravo je pronašla križevački meteorit 20. veljače 2011. godine (foto Korado Korlević)
Točno 13 godina: ekipa hrvatskih astronoma amatera upravo je pronašla križevački meteorit, 20. veljače 2011. godine (foto Korado Korlević)

U Temi Krugova slušamo završnih petnaestak minuta predavanja liječnika dr. Ive Belana pod naslovom Kako najefikasnije usporiti proces starenja, koje je održao u petak, 9. veljače navečer u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković”. Predavač ističe korist sportskih aktivnosti.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Kako biti najjači? Nene Pavelić, na odjelu stripa Trilogija: Od bezvremena do nevremena Dušana Gačića, na odjelu beletristike Sunovrat: Roman Lole Lafon, a na stručno-znanstvenom odjelu Zadnje vijesti o čovjeku: (Uključujući i žene): Kronike najavljene propasti Fabricea Hadjadja.

Na današnji datum rođeni su Ludwig Boltzmann, Robert Altman, Sidney Poitier i Pierre Boulle, objavljen je Futuristički manifest, umrli su Ferruccio Lamborghini i Vladimir Mahovlić. 20. veljače je Svjetski dan socijalne pravde.

U Vijestima Krugova govorimo o osobnoj biblioteci Charlesa Darwina, o arheološkom nalazu u Baltičkom moru te o zahtjevu Čilea da British Museum vrati Čileu kamene kipove s Uskršnjeg otoka. Posebno izdvajamo najave kulturnih događanja u Križevcima ovoga tjedna.

U Svemirskom kutku spominjemo godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualne događaje s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo godišnjicu pada meteorita Dubrovnik i godišnjicu pronalaska meteorita Križevci. Na dan ove emisije navršava se 13 godina kako je pronađen meteorit Križevci. Bit će riječi i o pomrčini Sunca na Marsu, te o japanskom roveru na Mjesecu.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Marija Bočića i Jazz orkestra HRT-a, Charlesa de Bériota, Gioachina Rossinija, Petra Iljiča Čajkovskoga, Jacoba Gadea, Đorđa Balaševića, Josipe Lisac, te grupa Nirvana i Prljavo kazalište.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1452 na programu je Prigorskoga radija (96,6 MHz) u utorak, 20. veljače od 18 sati do 19 sati i 30 minuta. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.