Održan sastanak s predstavnicima mjesnih odbora na temu komasacije poljoprivrednih zemljišta

U Gradskoj vijećnici održan je sastanak s predstavnicima mjesnih odbora s područja Grada Križevaca na kojem je tema bila komasacija poljoprivrednog zemljišta.
Ovom su prilikom pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, eu fondove i javnu nabavu Ivan Biškup i predsjednik Povjerenstva za rad mjesnih odbora i gradskih četvrti Mario Martinčević, razgovarali su s prisutnima o mogućnostima komasacije zemljišta te interesu mještana za isto.
Ukoliko se pokaže značajniji interes za komasacijom, Grad će dati podršku u smislu izrade idejnog plana kao jednog od značajnijih troškova u ovom postupku.
U procesu komasacije nezaobilazna su tri sudionika i to poljoprivredni proizvođači, lokalna zajednica i država s ciljem povećanja produktivnosti, smanjenja neobrađenih poljoprivrednih površina i usitnjenih parcela.

Na sastanku je bilo riječi i o programima ruralnog razvoja te aktualnim mjerama za mlade poljoprivrednike i za male poljoprivrednike. Budući da će se prjiave zaprimati od 15.11. do 28.12. uskoro će se krenuti s Križevačkim poduzetničkim centrom po terenu kako bi se poljoprivrednicima pobliže objasnilo sve vezano uz prijave na ove natječaje.
Kako je istaknuo pročelnik Biškup, interes Grada je da što više ljudi dobije potpore kroz mjere i unaprijedi svoje gospodarstvo.
Na sastanku se govorilo i o planovima i programima MO za 2022. te mogućnost povećanja sredstva za iduću godinu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.