Križevci u finalu izbora za Najbolji grad – u protekle tri godine ostvarili veliki napredak u kvaliteti života građana

Po prvi puta u tradicionalnom izboru za Najbolji grad koji se po četvrti put zaredom provodi u suradnji portala Gradonačelnik.hr, Jutarnjeg lista i agencije Ipsos, dodjeljuje se i Nagrada za najveći napredak u kvaliteti života. Veliku završnicu izborili su Križevci, Klanjec, Metković, Sinj i Sisak.

Nagrada za najveći napredak u kvaliteti života izračunata je usporedbom poretka u kategoriji Kvaliteta života u 2020. godini u odnosu na poredak za istu tu kategoriju u sklopu prvog izbora najboljih hrvatskih gradova 2018. Onih 5 gradova koji su ostvarili najveći napredak u poretku, ušli su u finale izbora za „Najveći napredak u kvaliteti života“, a među njima je i Grad Križevci.

Kako objašnjava portal Gradonačelnik.hr, Križevci su naročito napredovali u nekoliko indikatora. To su indeks nezaduženosti, efikasnost gradske uprave koju iskazuje prosjek ukupnih prihoda grada po zaposlenome, zatim udio izdvajanja za obrazovanje, socijalnu politiku i mlade u proračunu, porodiljne naknade i oprema za novorođenčad po novorođenom, udio izdvajanja za usluge unaprijeđena stanovanja i zajednice u proračunu, ulaganja u djecu i mlade, te indeksu općeg kretanja stanovništva.

Hoće li Križevci postati i pobjednik te osvojiti ovu nagradu, saznat ćemo na svečanom proglašenju koje će se održati u Novom Vinodolskom, u četvrtak, 21. listopada,

Vezano
1 komentar
  1. Nataša piše:

    Bravo za svaku pohvalu.Nadam se da će građani znati cijeniti napore poduzete za uređenje i iskoristiti priliku da pogledaju najavljene predstave.

Komentari su zatvoreni.