Svetom liturgijom proslavljene obljetnice ređenja Jakima, Mihajla i Vladimira Simunovića

U nedjelju, 17. listopada, održana je svečana Božanska liturgija u Katedrali Presvete Trojice u Križevcima. Naime, obilježeno je 50 godina svećeništva o. Joakima Simunovića, umirovljenog svećenika, 40 godina svećeničkog ređenja njegova brata, katedralnog župnika o. Mihajla Simunovića te 10 godina ređenja njegovog sina, eparhijskog kancelara o. Vladimira Simunovića.

Ujedno je proslavljeno 18 godina svećeničkog ređenja i prva obljetnica biskupskoga ređenja biskupa Milana Stipića, koji je istaknuo kako je za svećenika zaređen na današnji dan, odnosno na blagdan sv. Luke Evanđelista.

„Ako je duhovno zvanje iz svećeničke obitelj, znači da je obitelj u molitvi, da je bliska Bogu. Ako su članovi obitelji privrženi crkvi to znači da su otac i djed svećenik bio dobar primjer svojoj obitelji, a to znači da je bio i dobar primjer svojoj zajednici. Čestitam od srca svim našim jubilarcima i čestitam vama čiji su oni duhovni pastiri“, poručio je mons. Stipić.

Ovom svečanom događaju nazočili su župan Darko Koren i gradonačelnik Mario Rajn, koji je nakon svete liturgije uputio i osobne čestitke slavljenicima te uručio prigodne poklone.

Vezano

Komentari su zatvoreni.