Priključite se planinarima u subotu na tradicionalnom pohodu Put kleti potkalničkog kraja

Jubilarni 10. Pinklecfest stigao je do posljednjeg vikenda, a kao i svake godine, jedno subotnje prijepodne, ali i dio poslijepodneva, rezervirano je za tradicionalni planinarski pohod na Kalnik, koji organizira Planinarsko društvo “Kalnik” Križevci.

Put kleti potkalničkog kraja održat će se u nešto drugačijim okolnostima. Raspored je ovakav:

8-9:00 sati – Okupljanje i prijava sudionika na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima.

9:00 sati – Pozdravna riječ predsjednika planinarskog društva Kalnik Križevci, upoznavanje s trasom pohoda i vodičima, te polazak na pohod.

Trasa pohoda vodi kroz grad, šume, livade, polja i vinograde do Kalnika . Dužina trase okvirno je 17 kilometara, a u Donjoj Dedini će za sve sudionike biti osigurana okrijepa.

Zbog poznate situacije s pandemijom COVIDA 19, pohod neće biti organiziran kao prošlih godina, te se mole svi sudionici da nakon prijave (gdje će im biti izmjerena temperatura), drže potreban razmak, da se ne grupiraju, nose obavezno maske na licu i slušaju upute vodiča prilikom hodanja.

U slučaju prijave više od 50 sudionika, sudionici će se na startu ( Strossmayerov trg), podijeliti u dvije grupe – odvojiti i cijelo vrijeme držati preporuka Nacionalnog stožera te važećih epidemoloških mjera..

Vezano

Komentari su zatvoreni.