Luka Lovreković viceprvak međunarodnog gitarskog natjecanja ‘Maurizio Biasini’

Mladi križevački profesor i virtuoz na klasičnoj gitari Luka Lovreković (27) osvojio je drugo mjesto na jednom od najprestižnijih međunarodnih natjecanja za gitariste “Maurizio Biasini”, koje se tijekom prošlog tjedna održalo u talijanskom gradu Bologni. Prvu nagradu osvojio je Georgi Dimitrov (20) iz Bugarske, koji nagrađen i za najbolju interpretaciju zadane skladbe “Corren los Soles”, a treći je bio Agustín Nazzetta (31) iz Argentine.

– Čast mi je bila biti dio ovog prestižnog natjecanja gdje sam u finalnom krugu imao priliku nastupiti u prekrasnom Teatru Comunale u Bologni. Za ovo natjecanje je bila napisana kompozicija mladog skladatelja Alexa Nantea koju je na festivalu svaki kandidat morao svirati te je cijeli proces pripreme bio jako zabavan, izjavio je za Križevci.info Lovreković, koji je također izveo skladbu “Concierto de Aranjuez” španjolskog skladatelja Joaquína Rodriga. Laureati su nagrađeni i novčanim nagradama od 12, 5 i 3 tisuće eura.

Uz natjecateljski, na više lokacija u gradu održan je i bogat festivalski program u suradnji s Konzervatorijem u Bologni. U završnici natjecanja sudjelovalo je 23 polufinalista, uglednih gitarista i glazbenika, koje je putem video audicije prethodno odabrao međunarodni žiri u sastavu: David Tanenbaum (SAD), Stephan Schmidt (Švicarska), Gérard Abiton (Francuska), Michael Hampel (Njemačka), Walter Zanetti, Alberto Martelli i Marco Vinicio Carnicelli (Italija).

– Organizacija festivala i natjecanja je bila na vrlo visokom nivou tako da sam se kao natjecatelj odlično osjećao. Također, prvi put sam bio u predivnoj Bologni te sam kroz tjedan našao i malo slobodnog vremena za razgledavanje, zaključio je Lovreković, koji je gitaru diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Krešimira Bedeka, a trenutno se poslijediplomski usavršava na Sveučilištu za muziku i izvedbene umjetnosti u Grazu u klasi prof. Lukasza Kuropaczewskog.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.