Križevci dobili dječji zbor – Marija Milas osmislila ime, a Ratko Matić logo zbora

Nakon puno godina razmišljanja da grad glazbe, umjetnosti i kulture – Križevci, dobije svoj dječji zbor, ova želja mnogih se i ostvarila. Poticaj za to davali su mladi roditelji koji nisu znali hoće li njihova djeca željeti ići u glazbenu školu ili se na bilo koji način baviti glazbom, a ukoliko i hoće, dječji pjevački zbor u Križevcima uvijek će biti dobrodošao na pozornicama.

Zbog epidemiološke situacije, potrebno je popuniti prijavnicu za dolazak na audiciju kako bi se napravio raspored dolazaka, a audicija će biti održana u ponedjeljak, 11. listopada u poslijepodnevnim i večernjim satima.
Prijavu za audiciju moguće je popuniti putem poveznice  ili učitavanja koda koji je na slici u prilogu ove objave, a na kojoj pišu i druge važne obavijesti. Zbor će imati probe ponedjeljkom u 19 sati u trajanju od 1 sat i 15 minuta. Rezervni termin (u slučaju potrebe za dodatnom probom ili pred same nastupe, koncerte i natjecanja) bit će subotom u prijepodnevnim satima. Članarina će iznositi 80 kn po tromjesječju (listopad – prosinac, siječanj – ožujak i travanj – lipanj).

Spomenimo da je ideja za ime zbora došla je od umirovljene gimnazijske profesorice hrvatskoga jezika gđe. Marije Milas; prva četiri slova ‘KriS’ označavaju latinsku riječ ‘cris’ (križ), a što je jedna od legendi po kojoj je naš grad dobio ime. Velika slova ‘K’, ‘S’ i ‘T’ označavaju skraćenicu ‘Križevački Super Talenti’, dok u cjelini, kristalići označavaju ‘kristalne’ dječje glasove. Ideju za logotip zbora koji je trenutno u izradi donio je Ratislav Matić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.