Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1341

Križevački Perzeidi na promatranju Sunca u Daruvaru na festivalu 10 dana astronomije 26. rujna 2021. (foto R.Matić)
Križevački Perzeidi na promatranju Sunca u Daruvaru na festivalu 10 dana astronomije 26. rujna 2021. (foto R.Matić)

U Temi Krugova slušamo trećih petnaestak minuta prve tribine 17. Culture Shock Festivala koji je počeo 9. rujna. Gost je bio fizičar dr. sc. Saša Ceci s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, na temu Kako ne odustati od znanosti.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Priručnik za superjunake: Prvi dio: Prva misija Eliasa i Agnes Vahlund, knjiga za mlade je Srce od tinte Cornelije Funke, na odjelu beletristike Iza leđa Haske Šijan, a na stručno-znanstvenom odjelu Teorije zavjere 21. stoljeća Velimira Grgića.

Na današnji datum rođeni su Caravaggio, Prosper Mérimée i Mate Balota, umrli su Carl Ritter i Louis Pasteur.

U Vijestima Krugova govorimo o ovogodišnjem 14. Festivalu pričanja priča Pričigin, o izložba Miltona Glasera, o povratku posjetitelja muzejima, o novim eksponatima u Picassovom muzeju u Parizu, o SUFFestu, a najavljujemo i nove programe na 17. Culture Shock Festivalu i u projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo mogućnost da kapetan Kirk, to jest William Shatner stvarno poleti u svemir, te program festivala 10 dana astronomije koji se odvija u Daruvaru ovih dana.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Johanna Petera Kellnera, Milesa Daviesa, Alyone Vargasove, Ignacija Herberta Browna, Bena E. Kinga, te grupe Temptations.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1341 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 28. rujna od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.