Vinari izlažu u Križevcima u sklopu Spravišča

vino_izložba_čvarci_spraviščeKRIŽEVCI – 13. izložba vina Koprivničko-križevačke županije je u subotu navečer u Križevcima, u sklopu Velikog spravišča. Izložbu u duhu Štatuta organizirali su županijska Zajednica vinogradara, vinara i voćara, te križevačka Udruga Bilikum čiji predsjednik Danis Maksić je predočio brojke.
– Pristiglo je 107 uzoraka iz cijele Hrvatske i susjedne Mađarske, odakle se odazvalo dosta naših prijatelja vinara. Tako da možemo reći da je izložba uspješno i kvalitetno odrađena, naveo je.

Za zdravice domovini, pajdašiji i lepšem spolu na početku županijske izložbe vina zaduženi su predsjednik Zajednice vinogradara Darko Sobota, gradonačelnik Križevca Branko Hrg i župan Darko Koren. Oni će uručiti nagrade najboljima. Titulu županovog vina ponijet će graševina Tanje Grudić iz Koprivnice, najboljeg predikatnog vina traminac Koprivničanca Zlatka Sonenšajna te najboljeg vina hobista mješavina Križevčana Josipa Trbusa. Šampionom izložbe bit će proglašeno malbec jednog mađarskog vinara, dok će šampion Križevačkih goric biti mješavina Dragutina Kamenjaka. A njegov klešcec će, uz frankovcu OPG-a Dragutina Posavca, idućih godinu dana nositi titulu gradonačelnikovog vina. Još će biti proglašeno najbolje voćno vino izložbe i to će biti ono od tayberryja križevačkog OPG-a Jadranka Mihalića. U atriju muzeja u Križevcima otvorenje 13. županijske izložbe vina, s dodjelom priznanja, je u subotu u 19 sati.(RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.