Grad osigurao školarine za tri najbolje pozicionirana studenta FOI stručnog studija u Križevcima

S ciljem podrške mladima i sukladno najavi, Grad Križevci osigurao je novčane školarine za tri studenta koji su ove akademske godine upisali stručni studij Primjena informacije tehnologije u poslovanju (PITUP) u stručnom centru Križevci i ostvarili najveći broj bodova.

Tako su tri najbolje pozicionirana studenta bili Hrvoje Ledinski, August Subotičanec i Leonardo Štriga te je za svakog od njih Grad Križevci osigurao školarine u iznosu od 7000,00 kuna za akademsku godinu 2021./2022.
Uvjeti koje su studenti morali zadovoljiti, osim da su među tri najbolje pozicionirana studenta na listi za upis, bilo je i da imaju prebivalište na području grada Križevaca.

Podsjetimo, Grad Križevci je među top pet gradova u Hrvatskoj po izdvajanju iz proračuna za obrazovanje, socijalnu politiku i mlade u kategoriji srednjih gradova. Što se tiče konkretno studenata, važno je napomenuti da osim ove mjere, grad redovito sufinancira studentima prijevoz vlakom ili autobusom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i natrag, a od 2019. godine osiguravamo stipendija za studente deficitarnih zanimanja u iznosu od 1500,00 kuna mjesečno što je jedan od najviših iznosa stipendija u Hrvatskoj.

Vezano

Komentari su zatvoreni.