Mjesec kulture: 17. Culture Shock Festival u Križevce dovodi Dragu Diklića, Davora Rostuhara i brojna druga poznata imena

Culture Shock Festival izrastao je u jednu od najdugovječnijih križevačkih manifestacija. Četrdeset dana kulturnog šokiranja grada i okolice kulturnim sadržajima- predstavama, koncertima, projekcijama, tribinama, radionicama, performansima po 17. će puta publici ponuditi kvalitetan sadržaj, a pogledom na festivalski program ističu se brojna poznata imena domaće scene.

“Kao i prošle godine, značajno nas je u planiranju programa omela pandemija koronavirusa, zbog koje je gotovo pa nemoguće finalizirati program mjesec ili dva unaprijed, kao što je inače slučaj. Stoga smo, kao i lani, pomalo u zadnji čas izašli s programom, ali usprkos tome, kao i epidemiološkoj situaciji, očekujemo velik odaziv publike”, izjavio je Ivan Mušlek, koordinator i glasnogovornik 17. Culture Shock Festivala.

Tri su događaja već održana, no kako najavljuju organizatori iz udruge P.O.I.N.T., od ovog tjedna počinju s intenzivnijim programom i događajima koji bi mogli pobuditi najveći interes publike.

“Iako smo već održali odlično posjećenu tribinu Saše Cecija, kao i kviz Pub inKVIZiciju, koja je privukla gotovo 50 križevačkih igračica i igrača, jednako visok interes očekujemo i za dolazak Davora i Anđele Rostuhara u Križevce. Predstavit će izložbu i projekciju filma Ljubav oko svijeta, a ulaznice će se uskoro moći rezervirati putem weba kino.krizevci.hr i biti će besplatne. Pored njih, znatan interes sigurno će izazvati predstava koja je osvojila Zagreb, Split, Osijek i druge gradove: Tesla – prilagođavanje anđela, a u kojoj će poznati glumci Vladimir Posavec Tušek i Momčilo Otašević opisati posljednji sat u životu Nikole Tesle”, dodaje Mušlek te najavljuje koncertnu poslasticu za kraj Festivala:

> Ulaznice za predstavu Tesla – prilagođavanje anđela možete kupiti ovdje

“16. listopada u Velikoj dvorani Hrvatskog doma nastupit će Drago Diklić, jedan od najznačajnijih predstavnika zagrebačke škole šansone. Ulazak na njegov koncert, kao i predstavu o Nikoli Tesli, bit će moguć samo uz predočenje covid potvrda, dok će se ulaznice moći nabaviti već od 30 kuna putem sustava Entrio”.

> Ulaznice za koncert Drage Diklića možete kupiti ovdje

Kompletan program Festivala dostupan je na web stranici c-shock.org/2021, a od ovotjednih događanja izdvajamo izložbu Čarolije Abruzza, križevačkih autora Kristine Vuković i Andreja Dundovića, koja će se održati u petak, 24. rujna u dvorani Turističko-informativnog centra (bivša sinagoga) s početkom u 20 sati. U subotu i nedjelju jedni od partnera Festivala, zadruga KLIK- Križevački laboratorij inovacija za klimu, održat će klimatski festival prigodnog naziva KLIKni na održivo, a u sklopu kojeg posjetitelje očekuju radionice, predavanja, projekcije, kao i zdravi zalogaji koje će pripremiti poznata veganska kuharica Ivana Rukavina.

Subotu navečer (Multimedijska dvorana Gradske knjižnice Franjo Marković, 20 sati) možete rezervirati za tribinu na kojoj će gostovati pisac Pavle Svirac, koji stoji iza popularne stranice Književna Groupie, dok se u nedjelju možete opskrbiti raznim stvarima na humanitarnom buvljaku kojeg će na Strossmayerovom trgu u prijepodnevnim satima organizirati Zaklada Volim Križevce, također jedan od partnera Festivala.

17. Culture Shock Festival organizira Udruga P.O.I.N.T., partneri festivala su KLIK- Križevački laboratorij inovacija za klimu Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci, Pučko otvoreno učilište Križevci i Turistička zajednica Grada Križevaca. Pokrovitelji festivala su Grad Križevci, Ministarstvo kulture i Koprivničko – križevačka županija.

Vezano

Komentari su zatvoreni.