Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1340

U Temi Krugova razgovaramo s autorom knjige koju ovaj tjedan naša knjižnica predstavlja kao novi naslov na stručno-znanstvenom odjelu

U Temi Krugova slušamo drugih petnaestak minuta prve tribine 17. Culture Shock festivala koji je počeo 9. rujna. Gost je bio fizičar dr. sc. Saša Ceci s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, na temu Kako ne odustati od znanosti. Razgovaramo o njegovim knjigama a saznat ćemo i što misli o rezultatima štrajka prosvjetnih radnika prije gotovo dvije godine, u kojem je imao aktivnu ulogu.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Nahoče iz Wammerswalda Stefana Boonena, knjiga za mlade je Medvjedova tajna Regine Doman, na odjelu beletristike Male smrti Ivane Sajko, a na stručno-znanstvenom odjelu Blesimetar treći: Svjetlo na kraju tunela smo mi Saše Cecija.

Na današnji datum rođeni su Janko Jurković, Vladimir Ruždjak, Herbert George Wells, Mirko Božić i Stephen King, objavljen je Tolkienov roman Hobit, umrli su Vergilije, Gerolamo Cardano, Arthur Schopenhauer, Walter Scott, Ivana Brlić-Mažuranić, Nina Vavra i Bernardo Alberto Houssay, obilježava se Međunarodni dan mira i Dan Alzheimerove bolesti.

U Vijestima Krugova saznajemo kada se održava Interliber, da je Lupino u Sisku otvorio izložbu, da je pronađen film za koji se smatralo da su ga nacisti uništili, da su u Dubrovniku predstavljena pisma članova Magellanove ekspedicije, o izložbi fotografija nadahnutoj Ivanom Brlić-Mažuranić, o do sada nepoznatoj skici Vincenta van Gogha i o vulkanu na La Palmi. Najavljujemo nove programe na 17. Culture Shock Festivalu i u projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo skori početak jeseni, novi udar omanjeg svemirskog tijela o Jupiter, svemirske turiste, povratak kineskih astronauta na Zemlju, te obnovu festivala 10 dana astronomije koji počinje krajem tjedna u Daruvaru.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Jaca Pastoriusa, Gustava Holsta, Alyone Vargasove, Šimuna Matišića, Leonarda Cohena, te grupa The Eagles i Katarina II.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1340 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 21. rujna od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.