Župan Koren: Uspjeh je što nije bilo izvanrednih izbora

Darko_KorenKOPRIVNICA – Unatoč tome što je u prošlom madatu izvršnu vlast u Koprivničko-križevačkoj županiji imala koalicija HSS-a i HDZ-a, a većinu u Županijskoj skupštini stranke okupljene oko SDP-a, nije došlo do izvanrednih izbora već je u većem dijelu te četiri godine trajala više ili manje uspješna ili ugodna kohabitacija. Tu činjenicu župan Darko Koren smatra vrijednom posebnog isticanja.
– Mi smo uspjeli taj četverogodišnji mandat iznijeti do kraja i možda je to jedan od velikih ili većih uspjeha, da tako kažem, svih nas skupa, jer prijevremeni izbori i sve ono što to donosi za sobom sigurno ne bi donijelo ništa dobroga, čak štoviše, svi ti projekti o kojima bismo mi sad trebali razgovarati možda se ne bi niti realizirali, smatra župan.

Osim mandata koji je priveden punom trajanju, županu je 2013. važna po lokalnim izborima; kako zbog potvrde povjerenja birača koju je dobio tako i zbog izborene stabilne većine u Skupštini.
– Izbori u 5. mjesecu su potvrdili ispravnost tog puta na kojem smo mi bili četiri godine, pa i prije toga, i činjenica je da smo sad u Skupštini uspjeli na neki način stabilizirati tu skupštinsku većinu i omogućiti da se svi ti naši planovi ostvaruju ipak jednim lakšim načinom.

Kao logičan nastavak niza lanjskih postignuća Koren je naveo donošenje proračuna koji jamči da će i dalje biti pokrivene sve potrebe za koje je Županija zadužena. I makar u proračunu za to nisu navedeni iznosi i njihovi izvori, u 2014-toj očekuje rješavanje prostornih problema srednjih škola u tri grada Podravine i Prigorja, gradnju gimnazije u Križevcima, njezino proširenje u Đurđevcu, a prije svega – obrtničku školu u Koprivnici.
– S Gradom Koprivnicom smo u tom smislu okončali sve potrebne imovinske i administrativne prepreke i mislim da je ova godina vrijeme za početak realizacije tog projekta, bilo da će se on financirati iz sredstava fondova EU, ili ćemo se u konačnici opredijeliti za model javno-privatnog partnerstva, po principu koji je sada predviđenm hrvatskim zakonima, a to je da država također sudjeluje u njemu s 55%, rekao je Koren.

Ove godine trebala bi početi gradnja 70 milijuna eura vrijednog Centra za gospodarenje otpadom Piškornica, no izgleda da će tek tijek 2014-te pokazati koje će zamisli ili planovi stići najbliže ostvarenju.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.