Predstavljeni zaključci projekta Living Streets u križevačkim kvartovima

U Gradskoj upravi održan je međuodjelni sastanak predstavnika Grada Križevaca i Križevačkog laboratorija inovacija za klimu na kojem su predstavljeni zaključci provedbe aktivnosti u sklopu projekta Living Streets, daljnje aktivnosti i rezultati istraživanja. Zaključak je kako je Living Streets učvrstio odnose među stanarima i potaknuo ih na neke daljnje aktivnosti i druženja.

Također, sudionici sastanaka složili su se kako je potrebno i dalje provoditi aktivnosti ovakvog tipa, čak i kad sam projekt Living Streets završi. Najavljeno je i održavanje zaključnog eventa u sklopu „KLIKni na održivo“ festivala 25. i 26. rujna na kojem će se održati večernje kino, predstaviti detaljnije aktivnosti provedene u kvartovima uz hranu i piće.

Grad Križevci je prošle godine, uz Poreč, odabran na Javnom pozivu udruge Terra HUB za provedbu eksperimenta živih ulica u sklopu projekta EUKI Living Streets, vrijednog 20 tisuća eura, kojeg financira Europska inicijativa za klimu (eng. European Climate Initiative) njemačkog Saveznog ministarstva za okoliš, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost.

Projekt provodi europsko udruženje energetskih gradova – Energy cities u partnerstvu s organizacijama Terra HUB iz Hrvatske, Oeste Sustentavel iz Portugala i Sustainable City Network iz Grčke. U ljetnim mjesecima provedene su brojne aktivnosti i radne akcije kako bi se stambeni blokovi transformirali u održivo mjesto po mjeri građana.

Vezano

Komentari su zatvoreni.