Za vikend Spravišče – križevački trgovi i ulice oživjet će kao nekad

U petak će se po 53. put pomiriti i ponovo posvaditi križevački purgeri i kalnički šljivari i otvoriti još jedno Križevačko veliko spravišče, koje će se po prvi puta održati na kraju ljeta od 3. do 5. rujna. Detaljan program s nekim novostima, među kojima su vožnja prigorskom kočijom i pogled na Spravišče iz balona na vrući zrak, predstavljen je jučer na konferenciji za medije.

Nadam se da će križevački trgovi i ulice oživjeti kako je to i bilo nekad. Imamo brojne programe za djecu, sportska događanja, vođenje gradom uz kostimirane vodiče, nastup puhačkih orkestara na POOHfestu, nastup Križevačkih mažoretkinja, predstavljanje povijesnih postrojbi i nakon dugo vremena pucanje iz križevačkog topa“, otkrila je direktorica Turističke zajednice Olinka Gjigaš.

Publici je već tradicionalno među zanimljivijim događanjima Večer vina i čvaraka u petak navečer, a očekuje se da bi jednako zanimljivo trebalo biti i predstavljanje lokalnih OPG-ova uključenih u projekt Zdravo Križevci, koje je najavljeno za nedjelju ujutro. Posjetitelje će uveseljavati tamburaši „to go“ koji će svirati ulicama grada, na Štruklijadi će svoja umijeća u pravljenju štrukla pokazati mjesni odbori i gradske četvrti, dok će posjetitelji, uz besplatnu degustaciju, moći glasati za one najbolje. 

Nakon jedne godine pauze i prekida kontinuiteta, zbog svima dobro znanih razloga, vraćamo se s našom najvećom turističkom manifestacijom u terminu koji je vjerojatno prvi puta u povijesti u rujnu, ali drago mi je da to epidemiološke mjere ipak dopuštaju“, rekao je gradonačelnik Mario Rajn. Od svih noviteta u programu, najveća razlika između ovogodišnjeg i svih prijašnjih Spravišča upravo su EU digitalne COVID potvrde ili negativni testovi s kojima će građani moći pratiti koncerte i predstavu uz središnju pozornicu, dok će ostatak grada, sve druge ulice i trgovi, biti otvoreni. Za tu novost “kriva” je epidemiološka situacija te mjere i odluke koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a oni koji nisu cijepljeni moći će se testirati na licu mjesta.

Gradonačelnik je zahvalio generalnom pokrovitelju Zagrebačkoj pivovari, zlatnim pokroviteljima tvrtkama KTC d.d. i Radnik d.d. te svima ostalima na pružanju financijske i organizacijske podrške. Vatromet je ove godine najavljen za petak nakon spelancije na glavnoj pozornici oko 21 sat, a nakon toga je koncert Vanne. U subotu nastupaju Slavonske lole, a u nedjelju Petar Grašo. Spomenimo i da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata, prema aktualnim mjerama, još uvijek do 24 sata.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.