Glazbena poslastica: Gradski tamburaški orkestar priprema koncert Križevci kroz zvuke tambure

Gradski tamburaški orkestar na festivalu u Ohridu

S ciljem promocije tambure, u suradnji sa najizvođenijim hrvatskim skladateljem Davorom Bobićem i Gradom Križevcima, Gradski tamburaški orkestar Križevci organizira koncert ‘Križevci kroz zvuke tambure’ u sklopu manifestacije Križevačko veliko spravišće koji će se održati 7. rujna 2021. godine u 20 sati na trgu Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima.

Na koncertu će se izvoditi skladbe posvećene Križevcima  eminentnih hrvatskih skladatelja Adalberta Markovića, Bože Potočnika i praizvedba najizvođenijeg hrvatskog skladatelja Davora Bobića koji je križevačkom orkestru posvetio simfonijsku pjesmu Krvavi križevački sabor za veliki tamburaški orkestar, udaraljke i naratora. 

Gradski tamburaški orkestar Križevci sastoji se od 40-ak stalnih svirača koji su uglavnom diplomirani glazbenici,  profesori tambura ili studenti na muzičkim akademijama, a među njima su i prva tri magistra muzike na tamburi diplomirala ove godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Siniše Leopolda. Ovakav sastav glazbenika čini ih jedinstvenim orkestrom na svijetu koji svira umjetničku glazbu na našem tradicionalnom instrumentu tamburi.

Na pozornici će nastupiti 40-ak članova tamburaškog orkestra, 10 udaraljkaša i višestruko nagrađivani glumac i pjevač Adalbert Turner Juci u ulozi naratora. Dirigent orkestra je Igor Kudeljnjak, dugogodišnji član Tamburaškog orkestra HRT-a i priznati voditelj tamburaških orkestara te profesor tambure u Glazbenoj školi Alberta Štrige Križevci gdje osvaja brojne nagrade s Tamburaškim orkestrom škole. 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.