Pojedinci se na opomene oglušuju već godinama

KRIŽEVCI Grad poslao 1000 opomena zbog neplaćene komunalne naknade
       
Više se građana požalilo Večernjaku da su dobili opomene za plaćanje komunalne naknade za nekoliko godina unazad, pitajući kako je to moguće i zašto ih gradske službe nisu ranije pozvale da podmire dugove.

I prisilna naplata
Pročelnik za financije Darko Masnec tvrdi da se svake godine dužnicima šalju opomene na koje se većina redovito oglušuje.

– Ovaj put smo poslali oko 1000 opomena, uz napomenu da ćemo primijeniti i prisilnu naplatu, što ne koristimo ako se radi o manjim iznosima. Kako neki građani duguju za više godina, a radi se o prosječnim pojedinačnim iznosima od 800 do 1200 ili 2000 kuna, posegnut ćemo ponovno za ovrhama. Godišnje provedemo stotinjak ovrha – kaže Masnec.

U križevačkom gradskom proračunu predviđeni razrez za komunalnu naknadu je 5 milijuna kuna


Većinom duguju stečajci

Glavnina duga od oko 4 milijuna odnosi se na križevačke tvrtke u stečaju u kojima postupak još traje, pa je Grad obvezan potraživati naknadu, koja se sve do završetka postupka ne može otpisati. Od 7200 kućanstava tek manji broj ne plaća naknadu, a samo tri, četiri građana dosad su provjerili zašto su primili opomene. – S njima je postignut dogovor da namire dug u obrocima, ali u određenom vremenu o čemu se moraju i pismeno izjasniti – ističe Masnec i poziva sugrađane da moguće dvojbe zajedno uklone. Samo u jednom slučaju opomena je poslana na pogrešnu adresu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.