10. Skaville Festival ovog vikenda u Križevcima – dijelimo dvije ulaznice

Skaville Festival 2016.Deseto izdanje Skaville Festivala pod sloganom #BackToTheRoots i #PovratakKorijenima vraća se kao dvodnevno izdanje u križevački Klub kulture. Mjesto gdje je 2007. godine rođena ideja i održan prvi i do sada jedini festival koji se veže uz ska muziku. Ulaznice je moguće nabaviti po cijeni od 50 kn u pretprodaji putem online servisa Entrio te u Art Rock Caffeu u Križevcima

IZVOĐAČI

Francuski punky ska i reggae bend, 65 Mines Street, izvrsno kombinira organski, energični zvuk na tragu Aggrolitesa čiji član je producirao njihov najnovji album. U stilu The Clasha zvuče organski i rock’n’rollerski, a koliko su dobri i ozbiljni u ska vodama govori činjenica što ih je karizmatični Roy Ellis uzeo za prateći bend po francuskim nastupima.

Talijanski skakavci,The Orobians, sviraju od 1997. godine. Svoj prvi album izdali su 2000. i odmah dosegnuli broj jedan na nekoliko radiopostaja. Bend je odsvirao koncerte diljem Europe, otvarao nastupe za The Skatalites i Manu Chao, a njihovi instrumentali korišteni su i na nacionalnoj televiziji Rai 2 i Rai 3. U 2015. ušli su s novom pjevačicom s kojom pripremaju novi album. Uz mnoštvo klasika i autorskih ska i rocksteady pjesama, Orobiansi su idealan izbor za ovaj festival.

Mladi bend, ali sastavljen od iskusnih lica novosadske scene okupljenih pod imenom Deep Steady stvara vlastitu mješavinu ska i jazz muzike. Bend čine Dušan Maurić na gitari, Vuk Čuvardić na kontrabasu, Sava Botić na klavijaturama, Predrag Okijević na tenor saksofonu i Marko Marić na bubnjevima, inače članovi benda poput Lost Propelleros i Ringišpil. Ovo će biti njihovo prvo predstavljanje hrvatskoj publici.

Bamwise je bend iz Zagreba, kolaboracija petero glazbenika i VJ umjetnice koje je spojila zajednička ljubav prema elektroničkom dub-u. Oni u svom radu kombiniraju tri synthesizera, bubanj, bas, gitaru, vokale, jako puno efekata i video projekcije. Bamwise kombiniraju “sintetičke” i “akustičke” elemente u jedan sirov i energičan zvuk, sa naglaskom na bubanj i bas kao osnovne elemente originalne dub reggae glazbe.

Baga Sound je nedavno proslavio 10 godina, a kako i Skaville slavi 10 godina, Što reći? Nema bolje prilike za proslavu nego kad prijatelji festivala Moonjah i DJ Soul vrte za ekipu, samo reggae, Jamajka, jungle, pa i trap, dubstep, kuda nas noć odvede.. Kad se pridoda Funk Efemdzemova, dobije  se tuzlanski trojac i vrhunski party.

DJ, producent, nekada i MC te dobra duša FMJAM kolektiva, Funk Efemdzemov, selektira mjuzu za drmanje bokovima, breakbeat, funk, ghettofunk. Izdao je svoju produkciju za neke od renomiranih izdavača poput Honkey Phonk, Funkosol i Tru Funk. HZA aka Hamza, jedan od neponovljiih vokala popularne bosanske grupe Disciplinska Komisija koja je okupljala najbolje od bosanske scene u nastajanju (Edo Maajka, Frenkie i ekipa).

U parku ispred Kluba kulture održat će se prigodni dnevni program. Žongleri, radionice, vatreni show na ulici, selektori Vatrosas i Vedasar Dub koji će vas zabavljati tokom dana. I dalje u partnerstvu sa Festivalom:Granje koji izrađuje skulpture od granja, Skaville će upotpuniti dnevnu ponudu u centru Križevaca. Dnevni program odvija se ispred Kluba kulture, maleni trgić s lijepim parkom koji će se iskoristiti za ugodno druženje sa publikom s obzirom da će i cesta ispred kluba biti zatvorena. Kompletan program po danima provjerite na webu www.skaville.org.

Za naše čitatelje koji su došli do kraja ove najave imamo nagradno pitanje: “U sklopu kojeg drugog križevačkog festivala se održalo 1. izdanje Skaville Festivala?” Dva najbrža točna odgovora na redakcija@krizevci.info bit će nagrađena s po jednom ulaznicom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.