Hrvatskim vodama predložili 15 milijuna kuna vrijedne projekte

KRIŽEVCI – Grad Križevci ove je godine Hrvatskim vodama predložio financiranje pet svojih vodoopskrbnih projekata, te još dva u odvodnji, a njihova je zbrojena vrijednost 15 milijuna kuna. Trećina tog iznosa odnosi se na izgradnju Hidrobloka Bukovje, za koji je natječaj pred raspisivanjem, kao i na nadzorno-upravljački sustav, kojem se traži izvođač prve faze radova.
– Tim investicijama rješavamo vodoopskrbu sve do granice s Općinom Sokolovac, kao i do Đurđica, ali i Cubinec i Gračinu. Sve smo to kandidirali prema tom, tzv. programu ‘Milijarda’ Hrvatskih voda, kaže gradonačelnik Branko Hrg.

A iz njega se već financira izgradnja magistralnog cjevovovoda od vodospreme u Greberancu do Fodrovca, dodao je Hrg. Što se pak odvodnje tiče, za gradnju sedam sifonskih prijelaza te kanalizacije u Ulici Petra Krešimira potrebno je 4 milijuna kuna. Gradonačelnik Hrg očekuje skoro potpisivanje dodatnih ugovora kojima će biti osiguran novac, pa bi i radovi na tim objektima odvodnje trebali početi do jeseni. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.