Poduzetnici u županiji traže potpore za otvaranje 155 novih radnih mjesta

zamjenik ministra obrtništva i poduzetništva Dražen Pros

Iako građani subjektivno ne osjećaju poboljšanje i pomake, brojke govore da potpore malim i srednjim poduzetnicima donose pozitivne rezultate u ukupnoj slici hrvatskog gospodarstva. Tako je u posljednje tri godine malom i srednjem poduzetništvu u Koprivničko-križevačkoj županiji kroz Poduzetnički impuls plasirano nešto više od 15 milijuna kuna potpora.

Podsjetio je to zamjenik ministra obrtništva i poduzetništva Dražen Pros te istakao da su mjere subvencija i dalje na raspolaganju, posebice one koje se odnose na nove investicije. To su, prema pristiglim prijavama, prepoznali i poduzetnici iz Podravine i Prigorja:

– Evo do sada je na nivou Hrvatske zaprimljeno negdje preko 260 prijava za stjecanje statusa nositelja poticajnih mjera. To nosi 9,8 milijardi kuna i 5.200 novih radnih mjesta. Kad to prenesemo na Koprivničko-križevačku županiju, zasad je zaprimljeno sedam prijava vrijednosti više od 50 milijuna kuna i s planiranim otvaranjem novih 155 radnih mjesta.

Zamjenik ministra Pros vjeruje da u Podravini i Prigorju ima još poduzetnika koji su sposobni iskoristiti ponuđene mjere te ponuđenim novčanim poticajima investirati u poslovanje i otvarati nova radna mjesta. (Radio Drava)

Vezano

Komentari su zatvoreni.