Križevački izviđači na 10. Smotri Saveza izviđača Hrvatske

Izviđači iz Odreda izviđača „Kalnik“ Križevci tijekom tjedna sudjeluju na 10. smotri Saveza izviđača Hrvatske u Kamanju u Karlovačkoj županiji na samoj rijeci Kupi. Smotra je veliko logorovanje na kojem ove godine sudjeluje oko 1200 izviđača iz Hrvatske, a tu su i gosti iz Francuske, Belgije, Izraela, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.Tako su na jednom mjestu izviđači iz čak četrdesetak izviđačkih udruga iz Koprivnice, Križevaca, Đurđevca, Varaždina, Lepoglave, Krapine, Bjelovara, Zagreba, Samobora, Velike Gorice, Karlovca, Rijeke, Pule, Paga, Splita, Omiša, Slavonskog Šamca, Osijeka, Vinkovaca.

Osim redovitih izviđačkih aktivnosti, smotra je prilika izviđačima za međusobno upoznavanje, druženje i stvaranje planova za nove zajedničke projekte. Nakon što su svi podigli svoje šatore te napravili kuhinje, blagovaonice, tuševe i umivalište te vatrišta, zajedno s prijateljima iz Đurđevca, Zagreba, Samobora i Krapine, križevački izviđači krenuli su na aktivnosti prilagođene dobi sudionika. Tako su danas najmlađi članovi igrali zanimljive štafetne i suradničke igre, oni malo stariji bili su u potrazi za blagom, prošli su orijentacijski labirint i penjanje po stijeni, a od volontera Crvenog križa učili o prvoj pomoći.

Sve aktivnosti su osmišljene tako da se sudionici smotre upoznaju, razmijene iskustva i surađuju kako bi što uspješnije obavili zadatke. Večeras ih još očekuje noćno orijentacijsko natjecanje. Iako vrijeme ne ide na ruku izviđačima u Kamanju, jer svakoga dana pada kiša, atmosfera je vesela. Uživaju u ljepotama rijeke Kupe i prirodi koja je okružuje. Smotra izviđača traje 10 dana.

Vezano

Komentari su zatvoreni.