Održana zadnja kvartovska Living Streets aktivnost

Stanarke kvarta Radićeva su u sklopu projekta Living streets u subotu 21. kolovoza u 8 sati ujutro započele s radnim akcijama. Stanarima je isporučen kamen kulir za izradu podloge za roštilj, štafle za obnovu klupe ispod lipe, dvije drvene ljuljačke za djecu te klupe za sjedenje. Stanarke su pobojale klupu iza zgrada 17-21 kako bi ju zaštitile od nepovoljnih vremenskih uvjeta, sastavile klupe za sjedenje i preuzele ljuljačke kako bi ih kasnije postavile na malo igralište iza zgrada.

Pohvalno je da su prisutne, zbog nedostatka aku-bušilice, odvijačem ručno ušarafile vijke u drvo, a i zatezale matice prstima te time pokazale pravu žensku snagu. S ovim radnim akcijama, aktivnosti u kvartovima su završile.

Podsjetimo, Križevci su uz Poreč odabrani na Javnom pozivu udruge Terra HUB za provedbu eksperimenta ‘Living streets’ u sklopu projekta EUKI Living streets kojeg financira Europska inicijativa za klimu (eng. European Climate Initiative) njemačkog Saveznog ministarstva za okoliš, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost. Projekt provodi europsko udruženje energetskih gradova – Energy cities u partnerstvu s organizacijama Terra HUB iz Hrvatske, Oeste Sustentavel iz Portugala i Sustainable City Network iz Grčke.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.