KK Radnik vratio troje Križevčana, Dominik Nervo završio igračku karijeru

Košarkaški klub Radnik Križevci priprema se za nova iskušenja u A2 ligi sjever. Uprava već neko vrijeme marljivo radi na dovođenju novih igrača, a iz kluba su objavili kako su postigli dogovor o povratku trojice sjajnih Križevčana u matični im klub.

Sjajan potez uprava je povukla vraćanjem mladog Marija Matoića. Ovaj 16-godišnjak je prošle sezone osvojio naslov kadetskog prvaka Hrvatske u dresu zagrebačkog Bosca, a sada se na krilima tog uspjeha vraća pojačati kadetsku, juniorsku i seniorsku momčad Radnika. Mario će svakako biti nositelj igre u kadetima i juniorima, dok će u seniorskoj postavi dijeliti poziciji razigravača sa svojim starijim bratom Tomislavom.

U klub se vraćaju i nešto iskusniji Tomislav Žulj i Ivan Martinčić. Žulj je igrač koji može pokriti poziciju niskog i visokog krila, a proteklih je nekoliko sezona igrao vrlo jaku A2 ligu centar za momčad Universa. Što se Martinčića tiče, on se košarci vraća nakon godinu dana pauze, a nema sumnje da će zaoštriti borbu za minute na poziciji centra.

Osim tri pojačanja, Radnik bilježi i jedno ime u rubrici ‘odlasci’. Točnije, radi se o igračkom umirovljenju Dominika Nerve, koji je prošle sezone bio važna karika na terenu, ali i izvan njega jer je preuzeo poziciju predsjednika kluba. Zbog prevelikih obveza van terena, Nervo je odlučio zaključiti igračku karijeru.

Pored spomenuta tri pojačanja, iz Radnika napominju kako rade na dovođenju još pokojeg igrača, čime bi zaključili roster koji će biti vrlo konkurentan u novoj sezonu A2 lige sjever.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.