Do kraja rujna treba “potegnuti” još oko 12 km vodovodnih i kanalizacijskih cijevi

Još četiri mjeseca imaju vremena izvođači iz zajednice ponuditelja Radnik d.d. Križevci i Zagorje gradnja d.o.o. Zagreb za završetak radova na rekonstrukciji i izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u projektu Aglomeracije Križevci. Rok je produžen do kraja rujna, a i financiranje je od siječnja prebačeno na Nacionalni program oporavka i otpornosti, dok su do prosinca prošle godine sredstva bila iz Kohezijskog fonda EU.

Od vodoopskrbe je dosad izgrađeno i rekonstruirano 23.300 metara cjevovoda (od planiranih 29.045 m) i napravljena je priprema za 1.245 kućnih priključaka. Što se tiče odvodnje, od planiranih 66.267 metara izgrađeno je, rekonstruirano i sanirano 60.130 metara te napravljeno 1.820 priprema za kućne priključke odvodnje. Budući da su pojedine ulice, poput Zagorske, Potočeca i druge, raskopane već više od dvije godine, na obilasku gradilišta u travnju najavljeno je da će se radovi intenzivirati i angažirati sve raspoložive snage koje izvođači, tvrtke Radnik i Zagorje gradnja, imaju kako bi se projekt priveo kraju.

Do blagdana sv. Marka Križevčanina građevinski radovi će u Križevcima na projektu Aglomeracije biti završeni. Ostat će administrativni poslovi, ali ne postoji niti jedan razlog, s time su se složili izvođači, da se do 7. rujna ove godine to ne završi“, najavio je tad zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić. Trenutačno se na sustavu odvodnje radi u prigradskim naseljima Mladine, Malom i Velikom Potočecu, Cubincu, Majurcu, Križevačkoj Poljani, Greberancu, Gornjoj Brckovčini, Pesku te Vrbovečkoj ulici, Radničkom dolu i Pušći, dok se rekonstrukcija vodovodne mreže izvodi u ulici F. Markovića, K. Heruca, F. Galovića i Mladinama. Tijekom svibnja je asfaltiran Greberanec, Šebre i ulica K. Häuslera, potvrdile su nam Vodne usluge. Osim vodovoda i kanalizacije, ugovorena je i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda III. stupnja pročišćavanja i kapaciteta 21.000 ES, a za tu aktivnost ugovoreni izvođač Radnik d.d. trenutačno projektira glavni projekt.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno