Rođenjem postali počasni članovi Knjižnice

bebe2006_012.jpgČetvero djece s križevačkog područja, rođeno u tjednu Dana pismenosti 8. rujna, u Gradskoj knjižnici Franjo Marković dobilo je danas članske iskaznice kojima će do svojeg petog rođendana moći besplatno koristiti usluge Dječjeg odjela Knjižnice. Na svečanom upisu počasnih članova bili su Tomislav Kos iz Kolarca, s mamom Božicom, Marko Lalek-Herman iz Orehovca s mamom Klaudijom, Luka Petrić iz Podgajca i Antonio Poropat iz Malih Sesveta s majkom Josipom. U šest godina akcije kojom Gradska knjižnica na ovaj način obilježava Dan pismenosti, tridesetero je križevačke djece postalo počasnim članovima Knjižnice. 

djeca_pocasni_clanovi_knjiznice.jpgTime se djetetu pomaže da "se još u ranijoj dobi sprijatelji s knjigama
i nauči ih cijeniti, a roditelji mu zapravo pomažu da osigura najbolje
temelje ne samo za uspješno, već i radosno učenje i čitanje kroz cijeli
život", kaže ravnateljica prof. Marjana Janeš-Žulj.
Dodaje da su brojna istraživanja pokazala da dojenčad i mala djeca koja imaju iskustva sa slikovnicama i kod kojih se na taj način od malena njeguje ljubav prema knjizi i pričama, postižu bolji uspjeh kada pođu u školu, jer bolje razvijaju govorne sposobnosti, pamćenje i maštu te aktivno proširuju svoje znanje i iskustvo.

Četvorica ovogodišnjih mušketira pismenosti na dar su osim članske iskaznice dobila i slikovnicu-igračku i prigodan edukativni materijal o važnosti i načinima poticanja čitanja kod djece od najranije dobi. 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.