Po prvi puta će se u Križevcima održati Advent s klizalištem

U organizaciji Grada Križevaca i Turističke zajednice grada Križevaca te tvrtke KTC d.o.o. po prvi puta od 5. prosinca do 14. siječnja održat će se Advent u Križevcima s klizalištem.
Na tu temu danas je održana konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik Mario Rajn naglasio kako je cilj bio organizirati događaj koji će kod građana probuditi božićni duh, oživjeti trg i pretvoriti ga u mjesto okupljanja.

“Za vrijeme cijelog Adventa oslanjamo se na domaće snage. Želimo da nam se pridruže naši sugrađani, umjetnici, polaznici Glazbene škole, članovi kulturno umjetničkih društava i svih udruga koje vrijedno rade i da iskoriste priliku i prezentiraju se svojim sugrađanima i ostalim posjetiteljima”, naglasio je gradonačelnik Rajn te dodao kako je na natječaj za suorganizatora pristigla jedna ponuda i to tvrtke KTC d.o.o.

Izvršna direktorica za marketing u tvrtci KTC d.o.o. Melanija Zorko istaknula je kako je 25 godina poslovanja tvrtke bio jedan od razloga da se gradu pokloni klizalište: “Prepoznali smo lijepu ideju od čelnih ljudi pa smo se sa zadovoljstvom javili na natječaj”.

Tvrtka KTC d.o.o. će financirati klizalište koje će raditi od 10 do 21 sat, ulaznica će biti 15 kuna, a najam klizaljki 5 kuna. Za učenike nižih razreda osnovnih škola bit će organizirana besplatna škola klizanja, a osim toga, na klizalištu će se organizirati i prigodni programi.

Direktorica Turističke zajednice grada Križevaca Olinka Gjigaš najavila je da 25. studenog počinju božićne kreativne radionice u TIC-u u suradnji s gradskim vrtićima. Radionice će se održati četiri tjedna za redom, dva puta tjedno, a svi građani su pozvani da se pridruže. Tradicionalni Božićni sajam, na kojem će biti izloženi proizvodi nastali na radionici, održat će se 15. prosinca od 15,00 do 19,00 sati.

Osim toga, paviljon na Strossmayerovom trgu bit će pretvoren u kutak Djeda Božićnjaka i tamo će se održavati niz programa za djecu kao i glazbeni nastupi.

Vezano
1 komentar
  1. Dalibor Zagorec piše:

    “Za učenike nižih razreda osnovnih škola bit će organizirana besplatna škola klizanja”
    Molim vas informacije kada počinje ta škola klizanja?

Komentari su zatvoreni.