Policija objavila detalje sudara vlakova

Prema posljednjim informacijama Policijske uprave koprivničko-križevačke, dosad je utvrđeno da je jučer, 11. kolovoza, oko 4.40 sati u Majurcu na željezničkoj pruzi Križevci-Koprivnica 43-godišnji strojovođa sa zagrebačkog područja upravljao željezničkom kompozicijom koja se sastojala od lokomotive i 19 teretnih vagona i naletio je na stražnji dio željezničke kompozicije koja se sastojala od lokomotive i 17 teretnih vagona, kojom je upravljao 46-godišnji strojovođa sa šireg koprivničkog područja. Lokomotiva i osam vagona su izletjeli s pruge, dok su drugi vagoni oštećeni.

Strojovođe su prevezene u Opću bolnicu Koprivnica gdje im je pružena pomoć, a po zaprimanju liječničke dokumentacije znat će se kvalifikacija ozljeda, navodi Policija. Prilikom sudara vlakova oštećena je i infrastruktura, odnosno željeznička pruga i elektroinstalacije uz prugu, a materijalna šteta bit će poznata po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Očevidom je rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva Bjelovar uz stručnu pomoć policijskih službenika te službenika Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu kao i povjerenstava predstavnika trgovačkih društva hrvatskih željeznica. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a očevid će se nastaviti nakon što se uklone prevrnuti vagoni.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.