Otvorena izložba Josipa Generalića Tragom Bijelog jelena u OŠ Vladimir Nazor

U srijedu 26. svibnja u OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci otvorena je izložba Josipa Generalića Tragom Bijelog jelena. Izložba obuhvaća 40 Generalićevih originalnih ilustracija iz slikovnica Vladimira Nazora Bijeli jelen, slikovnice Zeko u autobusu autorskog dvojca Zurl i Glumac i slikovnice Maja i maslačak finske autorice Sinikke Salokorpi.

Otvorenju izložbe nazočili su unuk Josipa Generalića Ivan Generalić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel i Marko Đurakić, predsjednik Vijeća roditelja. Učenica Klara Odoran odsvirala je Bachovu Sicilianu nakon čega je ravnatelj Igor Brkić pozdravio okupljene i objasnio da je povod postavljanju izložbe obilježavanje Dana škole. Zbog epidemioloških mjera i ovog puta održat će se na drugačiji način pa će se umjesto jednog dana (28.svibnja) aktivnosti provući na dva naredna tjedna. Izložbu će popratiti razna događanja i radionice unutar škole, a naglasak je stavljen na književnost Vladimira Nazora, ponajviše na njegovo djelo Bijeli jelen.

Ravnatelj Igor Brkić istaknuo je kako je škola u suradnji s Galerijom Josip Generalić osmislila novi vizualni identitet pa tako od sad u svom logu ima Generalićevu ilustraciju Nazorovog Bijelog jelena.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.