Križevci dobivaju zapadnu zaobilaznicu, rasteretit će se promet centrom grada

Trasa postojeće prometnice koja spaja Zagorsku i ulicu Nikole Tesle

Zapadna zaobilaznica Križevaca ideja je o kojoj se već prošlih godina nešto moglo načuti, a sada je ponovno došla na dnevni red razgovora. O ovom se pitanju raspravljalo na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, kada je nezavisni vijećnik Eduard Krmpotić postavio upit oko prometa u ulici Branitelja Hrvatske, gdje se stanovnici žale na izrazito povećanje intenziteta prometa te ih interesira u kojem statusu je regulacija prometa u toj ulici.

“Ta je ulica državna prometnica i bit će do daljnjega. Svjesni smo povećanja intenziteta i imali smo nekoliko sastanaka s predstavnicima stanara oko tog problema. Ishođeno je idejno rješenje onoga što zovemo zapadna obilaznica grada i trenutno pristupamo ugovaranju i izradi glavnog projekta. Riječ je o prometnici koja bi u budućnosti trebala rasteretiti pravac državne prometnice iz smjera Varaždina, a išla bi uz potok Korušku do industrijske zone u ulici Nikole Tesle”, odgovorio mu je gradonačelnik Mario Rajn, a potom i dodao u kojoj je fazi ostvarivanje ove ideje.

“Trenutno smo u fazi ugovaranja glavnih projekata i razgovorima s vlasnicima i upraviteljima navedenih prometnica, a to su Hrvatske ceste. Nakon toga sljedeći će nam korak biti ishođenje dozvola, a potom i pronalazak sredstava za samu izgradnju zaobilaznice”, zaključuje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.