Križevci su među odlikašima po pitanju gospodarenja otpadom

U Križevcima je danas boravila delegacija Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na poziv gradonačelnika Marija Rajna. Nakon radnog sastanka s predstavnicima gradske vlasti i Komunalnog poduzeća, obišli su Reciklažno dvorište i odlagalište otpada Ivančino brdo. 

Naučili smo puno i dobili jako puno jako dobrih ideja o kojima ni mi u Fondu još nismo razmišljali. Grad Križevci je tu na jednom vrlo visokom nivou“, rekao je direktor Fonda Siniša Kukić koji je predstavio i 23 javna poziva kroz koje će se ove godine plasirati 925 milijuna kuna za sufinanciranje projekata, među kojima i onih u Križevcima. Upravo danas direktor Fonda je križevačkom gradonačelniku donio odluku o sufinanciranju vozila koje će se koristiti na odlagalištu Ivančino brdo.

Iznimno mi je drago da imamo partnera u nacionalnom Fondu. Riječ je o temama koje su usmjerene na razvoj grada Križevaca, usklađene sa strategijama razvoja Republike Hrvatske i Europske komisije“, rekao je Rajn. Jedna od tema današnjeg sastanka bio je veliki projekt kojeg Komunalno poduzeće razvija u suradnji s Gradom, a trebao bi postati nacionalni edukacijski centar održivog razvoja.

Križevci imaju dugu tradiciju podučavanja o važnosti brige o okolišu, a sada tu priču želimo podići na višu razinu”, rekao je direktor Komunalnog poduzeća Martin Kozjak. Sastanak je pratio i župan Darko Koren.

Teme su prvenstveno bile vezane uz Križevce, ne toliko uz županiju, ali mi je drago da sam pratio ove prezentacije kao Križevčanin. Za neke stvari sam znao, za neke nisam i zaista me raduju. Danas je prilika da s direktorom Fonda razgovaram o projektu Piškornice“, rekao je Koren i zahvalio domaćinima koji su ga pozvali na sastanak.

S obzirom na to da pitanje otpada i problem s njegovim nakupljanjem i odlaganjem postaje sve važnije, pitali smo kako po pitanju gospodarenja otpadom stoje Križevci u odnosu na druge gradove u Hrvatskoj.

Križevci su među onima koje zovemo odlikašima u gospodarenju otpadom. Vi ste u vrhu među 10 gradova koji su uspostavili svoj sustav, kontinuirano provode edukaciju i imaju jako dobre rezultate“, odgovorila je načelnica Sektora za zaštitu okoliša Aleksandra Čilić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.