Ove godine vodovod do još dva sela

GORNJA RIJEKA – Općinsko vijeće Gornje Rijeke odlučilo je da će ovogodišnji proračun iznositi 2,840.000 kuna, a načelnica Štefica Tukša kaže da će i taj prilično skromni plan za neke biti prenapuhan, a za druge premali. Naime, s jedne strane u toj potkalničkoj općini godišnje mogu računati na svega oko 1,6 milijuna kuna izvornih proračunskih prihoda, a s druge, općinska vlast je navikla mještane da iz godine u godinu ima višestruko veće proračune nego bi takvi vlastiti prihodi dozvoljavali. Od većih ulaganja načelnica Tukša izdvojila je završetak opskrbnog vodovoda u još dva naselja.

 

– Naime, na području općine Gornja Rijeka imamo 12 naselja pokriveno vodoopskrbnom mrežom, što kroz izgradnju magistralnih i postojećih sekundarnih cjevovoda; preostala su nam još dva naselja, tako da planiramo za naselja Fajerovec i Nemčevec, a pred ishođenjem smo potvrde na glavni projekt, da se krene u prvu fazu izgradnje te sekundarne mreže, rekla je načelnica.

U planu je i uređenje autobusnih stajališta u čak 14 općinskih naselja, završetak lani započete, milijun kuna vrijedne modernizacije cesta, te početak gradnje četvrte zgrade poduzetničkog inkubatora. Načelnica Tukša dodala je da će se nastaviti i obnova sakralnih objekata kao i vlastelinskog grada Malog Kalnika, te pokrenuti projektiranje nove ambulante. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.