(FOTO) Stanari u kvartu Autobusni uživali u radnoj akciji u sklopu projekta Living Streets

Stanari kvarta Autobusni su, u sklopu projekta Living streets, u subotu 3.7. od ranih sati krenuli s radnim akcijama, a druženje je završilo oko 14h.

Prva akcija je bila izrada podloge za roštilj kako bi mu stanari povećali dugovječnost, a i pripremili ga za kasnije roštiljanje. Drveni kolut za namatanje kablova, kojeg je donirala Elektra Križevci, stanarke su izbrusile i prebojile bojom za zaštitu drva kako bi poslužio kao stol za druženje. Uz to, brusilo se i bojilo metalni stalak za cvijeće i metalnu pepeljaru te prepilile i prebojile štafle za obnovu starih klupa iza zgrada Matije Gupca. Vrijedni stanari su samostalno napravili i klupu od paleta koja će, uz ostale sklopljene klupe, činiti savršen kutak za druženje stanara kroz cijelu godinu.

Zbog visokih temperatura koje ne pogoduju sadnji, stanari su isplanirali gdje će saditi drveće u jesen te su odabrali vrste sadnica. Ovo druženje je bilo malo drugačije jer se prvi put na Living streets aktivnostima u Križevcima pripremala
i veganska hrana na roštilju uz kus-kus kao zdravi prilog. Uz povrće, meso, vino i sokove stanari su se družili, pričali o novim zajedničkim aktivnostima, smijali se vicevima stanara Ivice, ali i raspravljali o problemima s kojima se susreću u kvartu. U radnim akcijama sudjelovale su sve dobne skupine, a iskustvo onih starijih se pokazalo ključnim faktorom za uspješan rezultat što nam pokazuju i zabilježene fotografije.

“Drago nam je da smo stanare potaknuli na suradnju i stvaranje zajedničkih planova te što smo se družili
s vrijednim ljudima koji doprinose našoj zajednici. Vjerujemo da će stanari ovog kvarta ostvariti sve što
planiraju”, rekli su iz zadruge KLIK, koja provodi ovaj projekt uz podršku Grada Križevaca.

Sljedeće aktivnosti Living streets projekta su otvorenje u kvartu Radićeva 10.7. i kvartu Neboder 11.7.!
Pripremaju se zabavne aktivnosti za sve dobne skupine, a za stvaranje dobre atmosfere bit će zadužen solarni DJ.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.