Mario Rajn prisustvovao konferenciji gradova prijatelja koju je organizirao Grad Novska

Gradonačelnik Mario Rajn prisustvovao je konferenciji „Nove prilike za umrežavanje gradova prijatelja 2021.-2027.“ koju su organizirali grad prijatelj Novska i Razvojna agencija Grada Novske NORA. Na konferenciji su predstavljeni primjeri dobre prakse iz Križevaca, ali i ostalih gradova prijatelja Novske – Varaždina, Ivanić Grada, Vrbovca, Biograda na Moru, Dugog Sela, Tomislavgrada i Samobora. Prezentaciju o Križevačkim sunčanim krovovima i aktivnostima grada na postizanju energetski učinkovitog grada do 2030. predstavila je savjetnica za gradnju i prostorno uređenje Petra Orehovački.

Nadalje, o planovima grada, ali i eko projektima i aktivnostima, na panel raspravi na temu „Gradovi prijatelji – partneri ili konkurencija“ govorio je gradonačelnik Mario Rajn posebno napomenuvši kako su Križevci rijedak grad u Hrvatskoj koji svojim građanima sufinancira postavljanje fotonaponskih panela na krovove kuća. Napomenuo je i važnost održavanja ovakvih sastanaka za uspostavljanje još boljih međusobnih odnosa, razmjene znanja, ali i zajedničkih uključivanja u projekte i povlačenja sredstava u narednom programskom razdoblju.

Uz gradonačelnika, u delegaciji Grada Križevaca bili su pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović, savjetnica za gradnju i prostorno uređenje Petra Orehovački te vršiteljica dužnosti direktora Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. Jelena Velić koji su tom prilikom prisustvovali sastanku s ravnateljima razvojnih agencija u Razvojnoj agenciji Grada Novske.

Na konferenciji je zaključeno kako je ona potaknula intenziviranje međusobne suradnje, kreirane su mnoge nove projektne ideje, te su se svi složili da, kada gradovi udruže znanje i iskustvo, da se može stvoriti vrlo kompetentna mreža stručnjaka za pripremu i provedbu EU projekata. Grad Križevci i Grad Novska povezani su događajima iz Domovinskog rata kada su križevački branitelji dali veliki obol na Zapadno-slavonskom ratištu. Brojni branitelji i dalje njeguju prijateljstva stečena upravo tijekom Domovinskog rata.

Vezano

Komentari su zatvoreni.