Večeras na ‘Filmskom ljetu uz KineDok’ bugarski dokumentarac ‘Dobri poštar’

Program “Filmsko ljeto uz KineDok” poziva na još jednu filmsku projekciju, koja će se održati večeras, u utorak 17. srpnja u dvorištu Galerije K2 u Križevcima. Riječ je o bugarsko-finskom dokumentarcu “Dobri poštar” redatelja Tonislava Hristova, snimljenom u finskoj koprodukciji 2016. godine. Projekcija počinje u 21 sat, film traje 82 minute, a ulazak je slobodan.

Malo bugarsko selo uz Tursku granicu još od vremena Osmanskog carstva odolijeva priljevima imigranata. Selo je zbog svoje lokacije godinama bilo poznato pod imenom Velika Vrata, a danas se našlo usred europske migrantske krize. Tražitelji azila noću se šuljaju kraj granice, a zaboravljeno selo postalo je najvažniji migrantski loophole u Europi. Preostalih 38 birača u selu suočava se s važnom odlukom.

Ivan, lokalni poštar, ima viziju. Odlučuje se kandidirati za gradonačelnika i oživiti mrtvo selo velikodušnim prihvaćanjem imigranata. Njegovi oponenti žele zatvoriti granicu i ponovno uvesti komunizam. Kako kampanja napreduje, Ivan uskoro shvaća da dobre namjere često nisu dovoljne, ali i najmanje dobro djelo jest.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.