(FOTO) Gradonačelnik održao prijem za polaznike vrtića Zraka sunca i članove Dječjeg gradskog vijeća

Povodom dobivanja priznanja za dva najbolja projekta za djecu provedenih 2020./2021. godine, gradonačelnik Mario Rajn jučer je održao prijem za odgojiteljice i djecu Crvene odgojne skupine Dječjeg vrtića „Zraka sunca“ i za članove Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca. Naime, Grad Križevci je na natječaj Saveza društava Naša djeca Hrvatske prijavio dva projekta kojima se potiče djecu na uključivanje i odlučivanje u lokalnim zajednicama i promociji dječjih prava, a oba projekta uvrštena su u top 3 najbolja projekta u Hrvatskoj.

Riječ je o projektu „Igrajmo se i rastimo zajedno“ kojim su postavljene sprave za djecu s invaliditetom na dječje igralište kod sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca. Cilj ove akcije, čiji su inicijator bili djeca i odgojiteljice Crvene odgojne skupine iz Dječjeg vrtića „Zraka sunca“, a koju je realizirao Grad Križevci, bio je omogućiti djeci Križevaca jednake mogućnosti za igru.

Najboljim projektom proglašen je i projekt „Djeca Križevaca za djecu Gline“ koji su pokrenuli vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca, a kroz koji su prikupljani paketi pomoći kako bi se razveselila i pružila podrška djeci čiji su domovi stradali u razornom potresu. Prikupljeno je 140 paketa pomoći, a oni su predani Centru za socijalnu skrb Glina i potom proslijeđeni djeci. Gradonačelnik Mario Rajn na prijemu je zahvalio na pokretanju ove dvije divne akcije koje pokazuju senzibiliziranost djece i spremnost na djelovanje. Dodao je kako je Grad Križevci ovim projektima pružio snažnu podršku čime se, pored ostalih projekata, još više potvrđuje da Križevci zaista jesu grad prijatelj djece.
Gradonačelnik je ujedno uručio zahvalnice te počastio djecu slatkim paketićima, a djeca su gradonačelniku zahvalila na prijemu i postavila mu brojna pitanja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.